Robijn dry wash spray review | “droogshampoo voor kleding en bedlinnen”

Robijn dry wash spray review

Wellicht heb je het al voorbij zien komen: Robijn dry wash spray. Robijn introduceerde dit nieuwe product eerder dit jaar. In dit artikel review ik de “droogshampoo voor kleding en bedlinnen”. Lees je mee?

Robijn dry wash spray

Robijn belooft met haar dry wash spray nare geurtjes te verwijderen, te ontkreuken, stoffen te verzachten en vorm te herstellen. Door het gebruik van de spray kan je langer genieten van je kleding zonder het te hoeven wassen, wat slijtage van de stoffen doet verminderen. Ook kun je je beddengoed een frisse touch-up geven! Het is dus eigenlijk een soort droogshampoo voor kleding en bedlinnen.

Een spuitbus bevat 200 ml en hiermee kun je de spray gebruiken voor 20-25 kledingstukken, aldus Robijn. De spray is te koop bij drogisterijen en Bol.

Geuren van dry wash spray

Robijn heeft de dry wash spray geïntroduceerd in twee van haar geuren, namelijk ‘Original’ (oranje) en ‘Pink sensation’ (roze). Original is de meest neutrale geur en Pink Sensation is een wat bloemigere, meer vrouwelijke geur. In dezelfde geuren zijn er ook al andere producten.

Robijn dry wash spray review

Robijn dry wash spray gebruiken

Voor het gebruiken van de spray leg je de kleding plat op een ondergrond. Omdat sommige ondergronden glad kunnen worden gebruik je het best een zachte ondergrond. Leg het kledingstuk bijvoorbeeld op je bed.

Vervolgens spray je op 20 cm afstand. Wrijf met je handen de stof glad om kreukels te verwijderen. Daarna laat je het 5 á 10 minuten drogen alvorens je kledingstuk klaar is om gedragen te worden.

Dry wash spray review

De geuren van de spray zijn prima en zijn echt de geuren die je gewend bent van Robijn. Fijne geuren voor een frisse touch-up, maar gelukkig niet overheersend. Ik ben benieuwd of Robijn dit product in nog meer geuren gaat maken, bijvoorbeeld van mijn favoriet: Kokos Sensation.

Wat betreft het verwijderen van kreukels – wat Robijn met dit product belooft – weet ik niet zo goed wat mijn mening is. Kreukels worden zichtbaar minder, maar verdwijnen niet helemaal. Dat was ergens natuurlijk ook wel te verwachten.

Wat betreft ontkreuken, verzachten en in vorm brengen zou ik persoonlijk dus niet te veel verwachten van dit product. Om kleding die je al een keer hebt gedragen of die al een tijdje in de kast ligt – en misschien niet meer lekker fris ruikt – op te frissen is dit product van Robijn zeker wel een aanrader. Voor het snel opfrissen van je kleding is het fijn in gebruik!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Een deel van mijn badkamervloer, tegels, is nu spiegelglad. Weet iemand hier hoe ik dat weg kan krijgen? Heb al twee keer zonder resultaat gedweild met citroen allesreiniger. Is levensgevaarlijk voor ons, twee 70+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *