Krultang kopen | Let op deze dingen, voor een match met jouw haar

Krultang kopen

Van mezelf heb ik behoorlijk steil haar. Met een steiltang zul je mij dus niet snel zien. Wel vind ik het leuk om af en toe mijn haar te krullen met behulp van een krultang. Krultang kopen? Ik vertel je waar je op moet letten bij de aanschaf van een krultang!

Steiltang vs. stijltang

Ik heb dus van mezelf steil haar. Behoorlijk steil. Met een steiltang zul je mij dan ook niet snel zien. Een stijltang – om mijn haar mee te krullen – vind ik dan wel weer ontzettend handig en leuk om mijn haar af en toe mee in model te brengen.

Kort lesje Nederlands: je gebruikt dus steiltang als je het hebt over een tang om je haar steil mee te maken. Stijltang gebruik je als je spreekt van een tang om je haar mee te stylen. Bijvoorbeeld voor het maken van krullen.

Krultang kopen? Let dan hier op

Wanneer je een krultang wil aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De ene krultang is de ander niet, en niet voor iedereen is dezelfde krultang een goede match.

Stel jezelf voordat je een krultang gaat kopen de vraag wat voor krullen je wil. Voor verschillende soorten krullen zijn er namelijk ook verschillende soorten krultangen en opzetstukken. De dikte van de buis (grote of kleine krullen), de vorm (gelijke krullen of afwisselende grootte) en het soort krultang (gladde, natuurlijke- of wafelkrullen) zijn van invloed op het resultaat. Lees bijvoorbeeld de Dyson Airwrap review.

Wat voor soort haar heb ik?

Het is voor het vinden van de juiste krultang van belang dat je je bewust bent van het type haar dat je hebt. Zo is bijvoorbeeld de dikte van je haar van invloed op welke temperatuur je moet gebruiken voor een goed resultaat. Dun haar wordt sneller warm en dus zal een krultang met een temperatuur van 180°C voldoende zijn. Voor gewoon haar kun je denken aan 200°C en voor dik haar aan 220°C, want dan zul je meer warmte nodig hebben om krullen te maken. Er zijn ook krultangen met verschillende temperatuurinstellingen!

Warmte van krultang

De warmte van een krultang is ontzettend belangrijk. Die warmte gebruik je namelijk om de krullen te maken. Als de temperatuur laag is zullen krullen snel weer uitzakken. Ook is de benodigde temperatuur afhankelijk van het type haar.

Daarnaast is het belangrijk dat de tang gelijkmatig heet wordt (en blijft!), voor een goed resultaat. Weet je niet welke temperatuur het beste is voor jouw haar? Kies dan voor een krultang met uitgebreide opties in verschillende warmtestanden zodat je kunt uitvinden wat het beste werkt voor jouw haar.

Krultang gebruiken

Wanneer je een krultang hebt aangeschaft die een match is voor jouw haar, dan is het tijd om aan de slag te gaan! Iets waar ik zelf graag op let is dat het snoer lang genoeg is. Zo weet ik dat ik genoeg bewegingsruimte heb tijdens het gebruik van de tang én dat ik het haal van het stopcontact naar de spiegel.

Daarnaast raad ik aan om een heat protection spray te gebruiken voor op je haar. De hitte kan je haar namelijk beschadigen – doe het dus niet te vaak – en met een spray is je haar toch wat beter beschermd.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *