Review | Goedkope essentiële olie, voor €0,99 bij Action

Goedkope Essentiële olie Action

Essentiële oliën, steeds meer mensen maken er gebruik van. Mede dankzij de geurverspreiders en diffusers die flink populariteit winnen. Essentiële oliën zijn gewoonlijk best wel aan de prijs, maar ik vond goedkope essentiële olie voor slechts €0,99 per 10 ml!

Goedkope Essentiële olie Action

Wat zijn essentiële oliën?

Etherische oliën, je hoort er nogal veel over. De berichten zijn zowel positief (werking!) als negatief, met name door multi-level marketing en netwerkmarketing in de wereld van deze oliën.⁠

Essentiële olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Ze worden gewonnen uit plantaardige materialen en zijn zeer geconcentreerd. Afhankelijk van de olie is het te gebruiken voor verschillende toepassingen. Hierbij kun je denken aan het volgende:

  • Verwerking in verzorgingsproducten
  • In badwater
  • Als geur in je diffuser

Verdiep je altijd in de specifieke olie. Omdat er sprake is van zeer geconcentreerde oliën dien je hier voorzichtig en juist mee om te gaan. Vermijd direct contact met de huid.

Goedkope Essentiële olie Action

Essentiële olie van Action

Bij Action vond ik drie verschillende essentiële oliën voor slechts €0,99 per stuk. Skeptisch over goedkope essentiële olie, maar ook meteen enthousiast. Ik nam ze dus mee en probeerde ze uit in een geurdiffuser!

Eucalyptus
Een echte ‘classic’ en een van mijn favoriete soorten als het gaat om etherische olie. Ook deze variant is goed en erg fijn te gebruiken in een diffuser. Vermeng enkele druppels (2-4) olie met water.

Ylang Ylang
Niet. Mijn. Geur. Wel heb ik begrepen dat Ylang Ylang essentiële olie wordt gebruikt om spanning te verminderen. Zo wordt het onder andere gebruikt om slapeloosheid, stress, nervositeit en depressiviteit te verminderen.

Lavendel
In vergelijking met een andere essentiële lavendelolie die ik in mij bezit heb lijkt deze variant toch minder geconcentreerd. Hij ruikt in ieder geval net iets minder sterk, of vervliegt sneller.

Toch vind ik ook deze olie fijn om te gebruiken in de geurdiffuser. Voor €0,99 zeker! Heerlijk ontspannen met lavendelgeur.

Goedkope Essentiële olie Action

Aanrader of niet?

Ja, ik raad de essentiële oliën van de Action (vindbaar bij de afdeling met gezichtsmaskers) zeker aan. Ik wil de oliën zelf ook nog gaan verwerken in handgemaakte bruisballen, maar daar moet ik de tijd nog voor zien te vinden.

In raad ze in ieder geval aan voor als je van plan bent om ze te gebruiken in een diffuser. Daar zijn ze zeer geschikt voor!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *