Retro elementen in een modern interieur

Retro in een modern interieur

Retro is een woonstijl met een nostalgisch en vintage tintje. Misschien vind je elementen hiervan heel tof, maar is een interieur dat helemaal retro is je net wat teveel van het goede. Dan kun je wat subtielere retro elementen en vintage items kiezen voor in je interieur! Een beetje retro in een hedendaags interieur dus!

Retro touch in je interieur

Retro neemt je terug in de tijd, met creatieve elementen en veel groen-, bruin- en oranjetinten. Dit zijn namelijk populaire kleuren uit de jaren 50, 60 en 70. Het bruin zie je ook veel terug in de vintage meubels van hout. Een retro interieur voelt warm, persoonlijk en nostalgisch aan en biedt veel ruimte voor persoonlijke toevoegingen.

Een retro woonstijl kan fantastisch zijn, maar is niet voor iedereen weggelegd. Dan kan het leuk zijn om inspiratie te halen uit de retro woonstijl en enkele elementen toe te voegen aan je interieur!

Retro & Art deco salontafels

Bij MaisonenVogue.nl vind je veel mooie meubelen voor in je woning. Zo ook een set salontafels. De vrolijke oranjetinten en het creatief gelakte blad maken deze set van twee salontafels een mooi object in retrostijl, voor in je woonkamer met misschien wel een vintage woonstijl! Het tafelblad is van hout en de vier wijd uitlopende tafelpoten zijn van donkerkleurig metaal, wat het meubel een moderne touch geeft. Je kunt de tafels los van elkaar gebruiken en neerzetten, maar door de verschillende hoogtes van de salontafels staan ze ook echt héél erg leuk als set!

Andere retro elementen

Je kunt ook kiezen voor een subtielere hint naar de retrostijl. Dat doe je bijvoorbeeld met een toffe retro spiegel, een vintage platenspeler of een vloerkleed met grafische print.

Een andere manier is door te kiezen voor retro servies. Zo is het 70’s servies van HKliving erg geliefd onder interieur fanaten. Dit Nederlandse merk heeft sowieso echt hele toffe items voor in je interieur, met toffe retro designs die ook in een modern interieur tot hun recht komen! Denk bijvoorbeeld aan een een driehoekige lampenkap of een mooi luxe kamerscherm met webbing, dat zich perfect laat mengen in een Scandinavisch of Japandi interieur!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *