6 leuke Paas knutsel ideeën voor kinderen

Paas knutselen peuter ideeën

Het voorjaar is onderweg. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en de voorjaarsbloeiers komen alweer op. Dat betekent ook dat Pasen eraan gaat komen. Hoog tijd om lekker aan de slag te gaan met knutselen voor Pasen of het huis er op z’n paasbest uit te laten zien!

Paasknutsel inspiratie

In deze blog vind je leuke lente knutsel inspiratie voor Pasen, voor kinderen van jong en oud. Van leuke ideeën voor paas knutselen met peuters tot paas activiteiten voor wat oudere kinderen. Niet te moeilijk, geen ingewikkelde stappen maar gewoon lekker paas knutselen zonder al te veel gedoe. Denk aan simpele manieren om paaseieren te verven, een eigen paasmandje te knutselen of gewoon leuke hangers voor in de paastak. Te maken met spullen die je al in huis hebt, of die je snel nog even kunt gaan kopen.

Basisbenodigdheden om te knutselen

Wil je aan de slag met knutselen voor Pasen? Je kunt heel veel (goedkope) materialen vinden bij winkels als Action, Wibra, Zeeman en Kruidvat. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om een aantal van onderstaande ideetjes te volgen, maar als je je tafel vol legt met verschillende materialen, zul je zien dat kinderen ook zelf heel creatief kunnen zijn en hun eigen creaties verzinnen. 

Voor creatieve projecten is het altijd handig om de volgende materialen in huis te hebben:

  • (gekeurd) papier
  • verf en kwasten
  • lijm
  • wiebeloogjes
  • foamstickers
  • karton (wc-rolletjes of een doosje)
  • stiften
  • plakband / washi tape
  • (houten) kralen

Paashaasjes van houten kralen

Ben je op zoek naar leuke knutsels met makkelijke materialen, dan is @Budgetkidstips echt een volgtip. In samenwerking met Wibra verzint zijn altijd allerlei leuke knutselideeën met materialen die bij Wibra te koop zijn. Zo ook deze superleuke paashaasjes gemaakt van houten kralen en chenilledraad. Hoe je ze maakt? Heel simpel!

Vouw twee stukjes chenilledraad dubbel, dit worden de oortjes, en rijg dit door 2 houten kralen. De stukjes die onder uit de kralen komen draai je even om elkaar als pootjes. Met een zwarte stift teken je er nog even een gezichtje op en klaar ben je! 

Je kunt deze leuke paashaasjes leuk neerzetten op de paastafel of als decoratie. Je kunt ze ook in de paastak hangen. Dan zou je eventueel nog een stukje draad of lint met het chenille door de kralen kunnen rijgen, zodat je een ophanglintje hebt. Dit vind ik ook een erg leuke idee voor paas knutselen voor volwassenen. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van!

Bruisende paaseitjes verven

Saskia van @Socelebrate heeft ook altijd hele leuke ideeen voor decoratie. Deze gekleurde paaseitjes zijn super leuk om als decoratie te gebruiken, maar dit creatieve experiment is ook heel leuk om met kinderen te doen als voorbereiding voor het paasontbijt. Je hebt nodig: gekookte eieren, baking soda, water, kleurstof en natuurazijn. 

Maak van de bakingsoda, water en kleurstof een papje. Hiermee kun je de eitjes in allerlei verschillende kleuren verven. Leg de eitjes vervolgens in een bakje, of zoals Saskia doet een muffinvorm, en giet er wat natuurzijn overheen. Door de werking van de bakingsoda en de azijn ontstaat er een bruisbadje voor de eitjes en hierdoor krijg je ook een heel bijzonder verfpatroon.

Paasei knijpers

Deze welbekende knutsel blijft natuurlijk ontzettend leuk voor jonge kinderen. Je hebt er houten knijpers, lijm en gekleurd papier voor nodig. Laat je kind eerst een paasei tekenen en uitknippen. Plak de twee delen van de eierschil aan de voorkant op de knijper. Vervolgens teken je een klein kuikentje die je op de achterkant van de knijper plakt (wel met het gezichtje naar voren!). een perfecte manier om te te knutselen voor Pasen of lente met peuters en kleuters!

Zelf een paasmandje knutselen

Ga je dit jaar nog paaseieren zoeken? Dit is natuurlijk des te leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Dit paasmandje maak je van papieren bordjes en een stukje lint dus je kunt je eigen creativiteit er helemaal op loslaten!

Paas knutselen met peuters: zoutdeeg

Op zoek naar een leuke paas knutsel om te doen met jonge kinderen? Ga aan de slag met zoutdeeg. Zoutdeeg maak je heel gemakkelijk door 2 kopjes patentbloem, een kopje zout, een kopje water en een eetlepel olijfolie. Let op, het wordt een lekker plakkerig goedje, dus trek je kinderen niet hun mooiste kleren aan bij deze activiteit. 

Je kunt het zoutdeeg uitrollen en er dan met uitsteekvormpjes leuke figuurtjes van maken of je kunt natuurlijk ook lekker vrij boetseren. Zoutdeeg droogt in een paar uur aan de lucht maar als je het proces iets wilt versnellen, kun je het ook in de oven zetten op 100 graden voor ongeveer een uurtje..

Paashangers voor in de paastak of paasslinger

Met deze super leuke gratis printable paasprintables, kun je alle kanten op. Je kunt ze uitprinten, kleuren, verven en vervolgens ophangen in de paastak of er een leuke paasslinger van maken.  Een leuke activiteit voor peuters, maar ook voor oudere kinderen

Welke leuke paasknutsel ga jij dit jaar maken?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *