Zelf je haar kleuren? Vermijd deze 4 veelgemaakte fouten!

zelf je haar kleuren

Ben je niet (meer) tevreden met de kleur van je haar? Of wil je gewoon eens een keer iets nieuws proberen? Geen probleem, want je kunt je haar verven. Sommige mensen gaan hiervoor naar de kapper, maar dit hoeft niet. Je haar verven is namelijk iets wat je prima zelf kunt doen. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Lees dan vooral verder, want ik heb hier 4 veelgemaakte fouten bij het zelf kleuren van je haar op een rijtje gezet.

1. Van boven naar onder werken

Zodra je eenmaal haarkleuring in huis hebt, kun je waarschijnlijk niet wachten om het aan te brengen. Is de verf eenmaal aangemaakt? Dan smeer je het mogelijk direct enthousiast in je haar. Grote kans dat je met de bovenste haren begint, maar dit kun je beter niet doen. De ‘nieuwe’ kleur blijft het langst in de onderste haren zitten. Daarbij komt dat de kleur in de onderste lagen van je haar (een stuk) donkerder kan lijken dan de rest. Hierdoor is het eindresultaat vaak mooier als je van onder naar boven werkt.

2. Niet genoeg haarkleuring gebruiken

Wie niet beter weet, denkt misschien dat één pakje verf voldoende is om het hele haar een ander kleurtje te geven. In principe is dit ook het geval, maar het is alleen de vraag of je ook het gewenste resultaat krijgt als je slechts één pakje gebruikt. Is je haar vrij lang of heb je een volle bos? Dan is het vaak beter om twee pakjes haarkleuring te gebruiken. In dat geval hoef je niet zuinig te zijn met de verf, iets wat vaak wel het geval is als je maar één pakje koopt.

3. Je niet in haarverf verdiepen

Haarverf kun je op verschillende plekken kopen. Je kunt hiervoor terecht bij de plaatselijke drogist, maar haarkleuring is ook te koop bij een (online) kappersgroothandel. Als je nog niet zeker weet of het zelf verven van je haar iets voor jou is, neig je misschien naar de goedkoopste haarverf. Dit kan een goede keuze zijn, maar dit is helaas niet altijd het geval. Ga daarom niet over één nacht ijs bij haarkleuring kopen. Verdiep je eerst in de verschillende soorten verf, zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken. De kans op een mooi eindresultaat is een stuk groter als je deze aanpak hanteert.

4. De gebruiksaanwijzing niet doorlezen

Zelf je haar verven, hoe moeilijk kan het zijn? Veel mensen beginnen er met zo’n insteek aan. Als jij dit ook doet, is de kans groot dat het verkeerd uitpakt. Zo wordt het eindresultaat misschien anders dan je verwacht had. Dit voorkom je door de gebruiksaanwijzing te lezen voordat je zelf je haar gaat verven. In dit boekje lees je niet alleen hoe je de haarkleuring maakt, maar staat ook precies hoe je de verf aanbrengt en waar je verder rekening mee moet houden. Het kost je misschien even wat tijd om de gebruiksaanwijzing door te lezen, maar het kan je achteraf de nodige frustraties besparen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *