Elke groene keuze is er één | Groene energie en energiecontract verhuizen

Energiecontract

Toen ik in december verhuisde naar een eigen woning werd het natuurlijk ook tijd om een energiecontract af te sluiten. In dit artikel vertel ik meer over groene energie en het verhuizen van een contract, of het afsluiten van een contract bij verhuizen.

Duurzame en groene energie

Tegenwoordig is er een steeds groter aanbod in duurzame en groene energie. Duurzaamheid gaat een grotere rol spelen in ons dagelijkse leven en daarmee ook in de doelen en missies van bedrijven. Duurzaamheid is een belangrijke waarde en we moeten ook wel, want we maken ons druk om de aarde.

Door het kiezen voor groene energie wordt de aarde minder belast. Elke groene keuze is er één! Dit draagt bij aan een betere toekomst voor onze planeet.

Verhuizen en energiecontracten

Als je gaat verhuizen heb je natuurlijk allerlei verschillende dingen aan je hoofd. Een van die dingen is het energiecontract, want wat moet je daar nu mee?

Een nieuw energiecontract afsluiten

Wanneer je net zoals ik nog geen energiecontract hebt, bijvoorbeeld omdat je voor het eerst alleen gaat wonen en net het ouderlijk huis verlaat, kun je een nieuw energiecontract afsluiten. Je hebt alle vrijheid om op zoek te gaan naar een leverancier en een contract dat bij je past.

Energiecontract verhuizen

Wanneer je al wel een energiecontract hebt kun je deze meestal meeverhuizen. Het opzeggen van je huidige contract en het afsluiten van een nieuw contract (bij een andere leverancier) kan ook een optie zijn, maar als je contract nog niet afloopt betaal je in dat geval vaak een extra vergoeding of boete. Je moet dit binnen jouw eigen situatie dus goed uitzoeken.

Je energieleverancier verhuizen is helemaal niet moeilijk. De meeste energieleveranciers bieden hiervoor een zogenaamde verhuisservice. Greenchoice bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je binnen twee dagen groene energie hebt! Dat is wel zo handig als je door alle drukte van het verhuizen er nog niet aan toe bent gekomen om eerder een energiecontract af te sluiten…

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *