Ga je verbouwen thuis? 3 praktische tips

Verbouwen tips

Woon je al jarenlang in dezelfde woning en heb je hier de afgelopen jaren weinig tot niets aan gedaan? Dan is jouw huis inmiddels mogelijk behoorlijk verouderd. Als je er nog lange tijd wilt blijven wonen, is het verstandig om iets aan de woning te doen. Een verbouwing biedt in dat geval uitkomst. Probleem is alleen dat jij jezelf flink wat werk op de hals haalt. Bovendien kost een verbouwing vaak behoorlijk veel. Ga je voor het eerst een huis verbouwen? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. De onderstaande 3 praktische tips komen in dat geval ongetwijfeld van pas.

1. Begin goed voorbereid aan een verbouwing

Sommige mensen kijken reikhalzend uit naar de verbouwing van hun woning. Zo kun je mogelijk niet wachten om de sloophamer in een muur, jouw keuken of de badkamer te zetten. Ondanks dat dit het leukste werk is van een verbouwing, raden wij je niet aan te hard van stapel te lopen. Doe je dit wel? Dan zie je mogelijk bepaalde zaken over het hoofd. De kosten van een verbouwing kunnen hierdoor een stuk hoger uitvallen. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent voordat je van start gaat.

Als je nog niet eerder verbouwd hebt, weet je mogelijk niet hoe jij je moet voorbereiden. Begin altijd met het maken van een ontwerp. Zodoende weet je uiteindelijk hoe jouw woning eruit komt te zien. Je kunt zelf een ontwerp maken, maar veel mensen laten dit over aan een professional. Breng daarna in kaart wat er allemaal moet gebeuren om tot het gewenste eindresultaat te komen. Vergeet niet om een inschatting te maken van de kosten en probeer je hier tijdens de verbouwing aan te houden.

2. Bedenk wat je zelf wilt doen en wat je uit wilt besteden

Draai jij je hand niet om voor een klusje? Dan wil je de verbouwing van jouw woning mogelijk wel helemaal zelf uitvoeren. Toch is het niet altijd verstandig om alles zelf te doen. Om bepaalde werkzaamheden goed uit te voeren, moet je namelijk over specifieke kennis beschikken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het verleggen van leidingen. Wanneer je deze klus op de verkeerde manier uitvoert, ontstaat er mogelijk een lekkage. Bedenk daarom goed wat je zelf wilt doen en wat je uit wilt besteden voordat je thuis begint met verbouwen.

3. Sluit de juiste verzekeringen af

Voordat je aan een verbouwing begint, raden wij je aan naar de toekomst te kijken. Je wilt immers wel dat jouw verbouwde woning straks goed verzekerd is. Als je in een koophuis woont, sluit je in ieder geval een opstalverzekering af. Dit is een verplichte woonverzekering voor iedereen met een koopwoning. Deze verzekering dekt alleen schade aan jouw woning en spullen die hieraan vastzitten, niet aan de losse spullen in huis. Sluit daarom ook een inboedelverzekering af. Deze verzekering is niet verplicht, waardoor je kunt besparen. De inboedelverzekering kosten zijn over het algemeen dermate laag dat het niet interessant is om deze verzekering links te laten liggen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *