Himalaya zoutlamp | Sfeervol roze licht en gezondheid (cadeautip)

Himalaya zoutlamp voordelen

Steeds vaker zie ik items voor in huis gemaakt van Himalaya zout, van kandelaars en beelden tot een Himalaya zoutlamp. Deze roze stukken zijn populair! Niet zo gek als je bedenkt dat deze items naast hun unieke uitstraling in je interieur ook een positief effect zouden hebben op je gezondheid. Klinkt interessant toch?

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Een Himalaya zoutlamp is precies wat de naam zegt dat het is. Het is een lamp gemaakt van haliet zoutgesteente. Eigenlijk gewoon een brok zout dus die zo bewerkt is dat je hem kan gebruiken als lamp. Of als kandelaar of decoratief object in je interieur.

De kleur van het zout zorgt in combinatie met een lamp voor een warm en sfeervol roze licht. Een zoutlamp zorgt voor echt knusse sfeerverlichting en staat dus leuk in huis. Het is dan een mooi cadeau voor haar, voor een interieur fan of om cadeau te geven bij een housewarming. Maar wat kan een lamp van Himalaya zout nog meer voor je doen?

De voordelen van Himalaya zout in huis

De zoutstenen interieur items hebben een mooie roze kleur die ervoor zorgt dat ze prachtig staan in huis. Wel dien je er rekening mee te houden dat het een zoutproduct betreft. Zout reageert op luchtvochtigheid en dit kan ervoor zorgen dat de zoutlamp gaat zweten en lekken. Zorg er dus voor dat je hem op een plek zet waar het niet erg is als dit gebeurt, of zet de lamp op bijvoorbeeld een dienblad.

Naast het warme en sfeervolle licht dat de Himalaya zoutlamp afgeeft zou het Himalaya zout positieve effecten hebben op je gezondheid.

  • Het zuiveren van de lucht en het verbeteren van luchtkwaliteit
  • Het afgeven van positieve ionen met een positieve en balanserende invloed op je stressniveau
  • Bevorderen van ontspanning en slaap

Als je denkt aan zouttherapieĆ«n in zoutkamers kun je je afvragen of een item zoals de lamp groot genoeg is om dezelfde effecten te bereiken, maar wie weet… De Himalaya zoutlamp is in ieder geval mooi om neer te zetten en een geschikt cadeau voor haar! Stuur deze hint dus zeker door naar jullie Men At Work. šŸ˜‰

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *