Maak je eigen DIY boob pot

DIY boob pot

Heb jij al gehoord van een boob pot? Dit is – zoals de naam eigenlijk al zegt – een pot met boobs. Super geinig natuurlijk! De boob pot is de laatste tijd best populair geworden, maar wist je dat je deze ook zelf kan maken? Ik neem je mee in het maken van een DIY boob pot!

Wat is een boob pot?

De boob pot is een pot met borsten. Grappig voor in je interieur en te gebruiken voor verschillende dingen. De boob pot is natuurlijk erg leuk als plantenpot voor je favoriete plant! Maar hij staat ook erg leuk als pennenbak op je bureau.

DIY boob pot zelf maken

Er zijn inmiddels verschillende creatievelingen die met de hand boob pots maken en aanbieden, maar je kunt natuurlijk zelf ook een pot met borsten maken. Zo houd je er ook nog eens een leuke creatieve middag aan over! Dit heb je nodig:

  • Klei (luchtdrogend of voor in de oven)
  • Water
  • Penseel
  • Tafelkleed
  • Verf
  • Eventueel glitters of plakstenen

Wanneer je je tafel hebt beschermd met het tafelkleed en je al je benodigdheden hebt klaarstaan, is het tijd om aan de slag te gaan. Zorg er wel even voor dat je sieraden aan je handen afdoet, zodat hier niks mee gebeurt.

DIY boob pot

Aan de slag

In onderstaande stappenplan neem ik je mee in het maken van een boob pot. Zelf maakte ik een mini boob pot, die ik gebruik voor het bewaren van paperclips.

Stap 1: Kneden
Voor het zelf maken van een boob pot gebruik je klei. Het is belangrijk dat je de klei goed kneedt zodat er een gladde massa ontstaat en je goed met de klei kunt werken.

Stap 2: Boetseer een pot
Nadat de klei goed werkbaar is gekneed, is het tijd om een ‘pot’ te gaan maken. Dit kun je groot of klein doen. Er zijn verschillende manieren om een potvorm te maken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een klomp klei en er dan een glas indrukken, waardoor er een begin vorm ontstaat. Vervolgens werk je de randen verder omhoog.

Stap 3: Gladmaken
Als de potvorm goed is, is het tijd om te zorgen dat deze wat wordt ge√ęgaliseerd waar nodig. Maak je vinger een beetje nat en wrijf over ruwe plekken om deze glad te maken en ‘naden’ te hechten.

Stap 4: Boobs
Vervolgens is het tijd om boobs te maken en op de pot te bevestigen. Rol een bolletje klei en vorm deze vervolgens naar een borst. Maak met je vinger de plek waar de borst bevestigd moet worden een beetje nat en bevestig vervolgens de borst aan de pot. Vervolgens hecht je de klei van de borst aan de pot. Ook hiervoor gebruik je een beetje water en je vinger of het penseel. Zorg dat je naden wegwerkt.

Vervolgens rol je twee minuscule bolletjes klei en druk je deze een beetje plat. Deze bevestig je op de borst. Vervolgens maak je nog twee minuscule bolletjes en deze hecht je aan de schijfjes. Dit worden de tepels.

Stap 5: Afwerken
Als de boobs goed zijn bevestigd is het tijd voor de afwerking. Eventuele oneffenheden kun je wegwerken. Maar… onthoud goed dat borsten realistisch gezien nooit gelijk zijn en er best littekens aanwezig kunnen zijn!

Stap 6: Drogen
Tijd om de boob pot te drogen! In geval van luchtdrogende klei laat je de klei (enkele dagen) aan de lucht drogen. In een ander geval bak je de boob pot af in de oven.

Stap 7: Versier je boob pot
Na het drogen is de boob pot bijna klaar en in ieder geval klaar om versierd te worden! Gebruik verf, glitters of plakstenen om je boob pot te versieren. Je kunt i.p.v. de tepels bij stap 4 ook een glittersteentje gebruiken.

Als jouw boob pot helemaal af is kun je er bijvoorbeeld een leuk stekje in doen! Het is ook een leuk cadeautje om zelf te maken voor iemand die helemaal gek is op planten en stekjes verzenden om te ruilen, of voor iemand van wie jij regelmatig een mooi plantenstekje krijgt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *