Een kijkje in onze keuken: groots genieten in een leefkeuken

Kijkje in onze keuken grote leefkeuken

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw keuken, of neem je gewoon graag een kijkje bij anderen in huis? Neem dan een kijkje in onze leefkeuken! Bijna 1 jaar naar onze verhuizing laat ik hem graag aan jullie zien.

Onze keukenindeling

April 2022 zijn wij verhuisd naar onze nieuwbouwwoning, waar dus ook een compleet nieuwe keuken in staat. Wij hebben een grote leefkeuken en ik neem je graag mee door de indeling hiervan!

Keukenwand

Wij hebben ervoor gekozen om tegen de achterwand een volledige kastenwand te laten maken. Zo is er lekker veel ruimte voor al ons servies, keukenapparatuur en voorraden. Helemaal links zit een grote koelkast ingebouwd en rechts hebben wij 2 ovens onder elkaar. Dit is een oven magnetron combi en een oven met stoomfunctie. In het midden van de kastenwand hebben wij gekozen voor een keukennisje, waar ook verlichting in is gebouwd Zo is er een leuke plek voor onze coffee corner!

Kijkje in onze keuken grote leefkeuken

Kookeiland met bar

In het midden van de keuken staat een groot kookeiland, met een inductiekookplaat en een Quooker als heetwaterkraan. Ideaal om bijvoorbeeld een snelle kop thee te zetten! Ook zit de vaatwasser ingebouwd in het kookeiland en zijn er verder veel lades met opbergruimte. In de voorkant van het eiland – de kant waar je tegenaan kijkt als je de keuken inloopt – zit een mooie nis met verlichting. Dit voegt sfeer toe aan het geheel en is de perfecte plek voor mooie decoratie en persoonlijke items!

Aan één zijde van het kookeiland is het blad wat langer, zodat je hier lekker aan de bar kan zitten. Dat is gezellig tijdens het koken! Ook is het een fijne plek om te ontbijten of om met je laptop aan de bar te zitten. De barkrukken hebben een draaimechanisme en zitten door de hoge rugleuning enorm comfortabel!

Kijkje in onze keuken grote leefkeuken

Muur met fotobehang

Aan de linkerkant is een grote muur. Om extra sfeer aan de keuken te geven was onze wens om hier een mooi fotobehang op de wand te doen. Een goede vriendin van ons heeft het ontwerp gemaakt en dit is vervolgens gedrukt en behangen uit één stuk. Het resultaat is echt waanzinnig! Om te zorgen voor eenheid in de keuken hebben wij een inductiebeschermer laten drukken met een ontwerp in dezelfde stijl.

De eethoek

In de ruime leefkeuken staat ook de eettafel met 6 eetkamerstoelen. De grote ovale eettafel past hier perfect! Voor een subtiel speels effect is er gekozen voor 2 verschillende kleuren stoelen die toch erg goed bij elkaar passen. Boven de eettafel hangt een sfeervolle lamp van GUBI en op de muur achter de tafel hangt een art print van Salventius.

Kijkje in onze keuken grote leefkeuken

Het buitengevoel in de leefkeuken

Zoals je op de foto’s misschien wel kan zien wonen wij in een groene omgeving. In de keuken hebben wij een fantastisch grote ramen waardoor wij kunnen genieten van het buitengevoel. Is het lekker weer? Dan kunnen we de schuifpui openzetten! De keuken is dan ook een hele fijne plek in het huis waar wij veel tijd doorbrengen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *