Kersttrui: fout of royal chic?

Foute kersttrui Prinses Diana Schaap

De kersttrui is een fashion item dat het vermogen heeft om een glimlach op je gezicht te toveren, een gevoel van warmte te geven (letterlijk en figuurlijk) en soms zelfs een beetje gênant kan zijn. Toch is er iets magisch aan het dragen van een kersttrui tijdens de feestdagen. En ja, zelfs royals hebben zich gewaagd aan foute kersttruien!

Foute kersttruien: draag ze met trots

Er is iets heerlijk bevrijdends aan het dragen van een kersttrui die zo lelijk is dat hij weer mooi wordt. Foute kersttruien met knipperende lichtjes, kitscherige rendieren en over-the-top glitters zijn tegenwoordig bijna net zo essentieel voor de feestdagen als kerstkoekjes en cadeautjes onder de boom. Ze zijn de perfecte ijsbrekers op (bedrijfs)feestjes en laten een speelse kant van je persoonlijkheid zien. Kies jij voor een trui met een zingende kerstman of een springend rendier met een rode neus? Draag hem hoe dan ook met trots!

De door oma-gebreide kersttrui

Voor sommige van ons heeft de kersttrui een meer sentimentele waarde. Herinneringen aan gezellige kerstavonden, met de hele familie rond de open haard, terwijl oma haar nieuwste creaties uitdeelt. Deze truien, handgemaakt met liefde en zorg, dragen de warmte en het gevoel van thuis met zich mee. Ze vertellen verhalen van generaties en van tradities die van jaar tot jaar worden doorgegeven. Dus terwijl de door oma gebreide kersttrui misschien niet de meest modieuze keuze is, is het zeker een van de meest dierbare.

Iconische kersttrui van Prinses Diana

Als je denkt dat christmas sweaters alleen gedragen worden door de ‘gewone burger’, dan heb je het goed mis. Zelfs koninklijke families hebben zich laten verleiden door de charme van de kersttrui. Prinses Diana, altijd al een trendsetter, werd ooit gefotografeerd in een rode trui met veel witte schapen en één enkel zwart schaap. Dit speelse en toch stijlvolle ontwerp, met een vermoedelijke verstopte boodschap, werd iconisch en zorgde voor een bredere acceptatie voor al die heerlijke warme en foute kersttruien!

En nu het goede nieuws: dit jaar kun je zelf in een op deze trui geïnspireerd exemplaar shinen! Veel merken en ontwerpers hebben hun eigen foute kersttrui met schaap op de markt gebracht. Zo ook Justanotherstore.nl. Combineer de trui voor Kerst met een chique broek of rok of ga casual met jeans voor een relaxte, feestelijke uitstraling.

Foute kersstrui schaap

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *