Escada Flor del Sol review

Escada Flor del Sol review

Flor del Sol is een exotische zomergeur van het merk Escada. Deze eau de toilette werd voor de zomer van 2020 gelanceerd. Lees de Escada Flor del Sol review om meer te ontdekken over deze geur!

Over Escada en Escada Parfum

Escada is een van oorsprong Duits modemerk en kennen we met name van de damesmode. Dit merk staat bekend om haar luxueuze designermode voor vrouwen.

Naast de luxemode voor vrouwen heeft Escada ook een klein aantal parfums op de markt gebracht, waaronder ‘Especially Escada’ en ‘Summer Festival’.

Escada Flor del Sol review

De geur: Flor del Sol

Flor del Sol is de zomergeur die Escada voor het jaar 2020 lanceerde. De geur is geïnspireerd op een reis naar Mexico; vakantie, vrijheid en vriendschappen.

Topnoten: Grenadine, Sinaasappel en Tequila
Hartnoten: Dahliabloesem
Basisnoten: Sandelhout

De beleving die Escada met Flor del Sol wil neerzetten is goed te herkennen in de geurnoten van het parfum.

Escada parfum

Escada Flor del Sol review

De flacon zou ik omschrijven als een soort ‘body shaped’ flacon. Smaller aan de onderkant, met meer curves aan de bovenkant. Het is een vorm flacon die we vaker zien van het merk Escada.

Allereerst zijn vooral de topnoten sterk aanwezig. De zoete geur – met een scherp randje – komt je tegemoet. Naarmate de geur zich ontwikkelt zwakt de sterkte van de fruitige geurnoten wat af en gaat sandelhout meer de boventoon voeren. Deze geurnoot zal je dan dus beter gaan herkennen, in combinatie met een wat scherpere geur.

Gewoonlijk vind ik een houtsoort als basisnoot in een parfum erg lekker. De wat scherpere geur – ik gok op Dahliabloesem of Tequila – maken echter dat ik niet een heel groot fan ben van dit parfum. In eerste instantie vind ik het fruitige te overheersend. De geur ontwikkelt zich snel dus dit verminderd al vrij snel, maar dan vind ik de geur weer te scherp.

De conclusie van de Escada Flor del Sol review is dan ook dat dit niet helemaal mijn geur is. Wellicht dat als je je in Mexico begeeft je je wel helemaal in de opbouw van deze parfum kunt vinden, maar voor nu houd ik het in de zomer toch bij Jil Sander Sun!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *