DIY: bord decoreren voor een speciale gelegenheid

DIY bord low budget persoonlijk cadeau porseleinstift Edding
Vorige week, op Hemelvaartsdag, hadden mijn ouders een feest ter gelegenheid van een 20-jarig huwelijk. Maar wat geef je dan cadeau? Wij gingen aan de slag met het decoreren van een DIY bord. Is ‘ie niet mooi?

Wat voor een cadeau geef je bij een speciale gelegenheid?

Er zijn héél wat gelegenheden waarbij het moeilijk is om te bedenken wat je cadeau gaat geven. Een bruiloft, een meerderjarig huwelijk. Wat geef je cadeau? In zo’n geval is het leuk om zelfs iets te maken wat eigenlijk geldt als een soort cadeaubon. In geval van dit 20-jaar huwelijk hebben mijn ouders gekozen om een etentje cadeau te geven bij het DIY bord.

Een tastbaar en persoonlijk cadeau, dat ook nog eens goed is voor gezelligheid op een latere datum.

DIY bord low budget persoonlijk cadeau porseleinstift Edding

DIY bord, een persoonlijk gedecoreerd cadeau

Heel leuk natuurlijk zo’n DIY bord. Maar wat heb je nodig? En hoe ga je precies te werk? Want je wilt natuurlijk wel dat de getekende en geschreven decoraties mooi zijn, zodat het bord ook daadwerkelijk geschikt is om cadeau te geven.

Wat heb je nodig?

– tekenpapier
– oud bord
– nieuw bord
– porseleinstiften (wij gebruikten stiften van Edding)

Allereerst begin je met schetsten. Een eigen tekening of tekst, óf een afbeelding die je op internet hebt gevonden. Het is belangrijk om te blijven schetsen totdat er een feeling is tussen de stift en het papier. Heb je de tekening onder de knie? Dan is het tijd om nog eens te oefenen, maar dan op het oude bord. Gaat dit goed? Als er een flow ontstaan is in het tekenen en je tevreden bent met je ‘proefdruk’ op het bord dan wordt het tijd om aan de slag te gaan met het eindproduct.

DIY bord low budget persoonlijk cadeau porseleinstift Edding

En nu aan de slag met het ‘eindproduct’.

Zorg ervoor dat het bord goed schoon is. Géén vettige vingerafdrukken. Dit kan het plaatsen van de inkt en daarmee het eindresultaat namelijk verstoren.

Schoon? Dan is het tijd om te gaan tekenen en schrijven op het bord. Werk netjes en precies, want dit bord wordt de uiteindelijke creatie en misschien wel een dierbaar cadeau!

Als je tevreden bent over je decoraties, dan wordt het tijd om te zorgen dat deze blijven zitten. Dit doe je door de stifttekeningen in te branden. Hiervoor zet je het bord of ander porselein, geglazuurd keramiek of ovenvast glas 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat je werk daarna buiten de oven goed afkoelen. Klaar!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *