Business Chick | Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen

Allianz Verzekeringen AOV voor Zelfstandigen arbeidsongeschiktheidverzekering zzp'er
Je denkt liever niet aan arbeidsongeschiktheid. Toch kun je dat maar beter wel doen, want als zzp’er of ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Wat gebeurt er als je voor langere tijd niet kunt werken omdat je ziek wordt?

Niet meer kunnen werken

Je kunt niet meer werken. Door ziekte of een ongeval.

Wanneer je arbeidsongeschikt bent, krijg je mogelijk te maken met een WIA-uitkering. De hoogte van deze uitkering wordt bepaald door de UWV-arts en de arbeidsdeskundige.

Voor een zpp’er of ondernemer werkt dit niet zo. Je bent zelf verantwoordelijk voor een vangnet wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Er is géén financieel vangnet van de overheid voor u als zzp’er of ondernemer. Voor veel zelfstandigen betekent arbeidsongeschiktheid dan ook het begin van de bijstand.

Wat is een AOV?

Bijstand is er voor mensen, bijvoorbeeld jou als zelfstandige, die niet genoeg financiële middelen hebben om in levensonderhoud te voorzien én die niet in aanmerking komen voor een andere uitkering.

De bijstand, die vermijd je liever. En dat kan. Je kunt deze situatie voorkomen door het afsluiten van een AOV voor zelfstandigen. Verzekeringen zijn deel van de belangrijke zaken waar je mee te maken krijgt als ondernemer. Wanneer u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken wordt uw inkomen beschermt door deze verzekering.

De premie die je betaalt voor deze verzekering is afhankelijk van jouw keuzes hierin. De AOV is namelijk naar jouw wensen aan te passen. Er zijn immers verschillende AOV’s. De te ontvangen uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid is afhankelijk van de mate hiervan.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *