Toffe badkamer | 5 budget tips voor het afstylen van je badkamer

toffe badkamer

Het inrichten van een badkamer kan héél moeilijk zijn. Vaak heb je te maken met beperkte ruimte én een budget. Staan de badkamermeubelen er al in? Of moeten deze ook nog gekozen worden? Hoe dan ook: in dit artikel 5 budget tips voor het afstylen van een toffe badkamer!

Stijl van de badkamer

Voordat je je bezig gaat houden met het afstylen van je badkamer, is het belangrijk om te kijken naar de stijl van de badkamer. Welke badkamermeubelen zijn geplaatst? Wellicht moet je nog een keuze maken in nieuwe badkamermeubelen, dan heb je helemaal vrij spel!

Badkamermeubelen zijn erg bepalend voor de sfeer in de badkamer. Kijk dus goed naar de (geplaatste) meubelen en bedenk welke accessoires hierbij passen.

1. Planten

Planten in de badkamer, helemaal hip! Ze zorgen voor een natuurlijke en groene sfeer in de ruimte, wat bij veel mensen zéér gewild is in de badkamer. Een of eerdere planten voegen echt iets toe aan je badkamer! Combineer dit met een aantal andere accessoires van natuurmaterialen om een echte ‘zen’-uitstraling en toffe badkamer te creëren.

toffe badkamer

2. Verlichting

Verlichting in de badkamer mag niet onderschat worden! Licht is, niet alleen in de badkamer maar in elke ruimte, ontzettend bepalend voor de sfeer.

Verder moet verlichting, naast het neerzetten of versterken van sfeer, ook functioneel zijn. Niks zo vervelend als slecht licht bij het doen van je make-up! Herkenbaar? Ga eens op zoek naar een mooie, leuke en budget vervanging van je lamp(en)!

3. Spiegel

Menig mens prefereert een lichte en ruim ogende badkamer. Een spiegel kan hier aan bij dragen! Een spiegel reflecteert licht waardoor het licht versterkt wordt en de ruimte ook ruimer zal ogen. Dit is zeker het geval wanneer er een raam in de badkamer zit.

Het soort spiegel dat je het best kunt kiezen hangt af van de verdere inrichting van de ruimte.

4. Muren onder handen nemen

Wellicht is het tijd om de muren van de badkamer onder handen te nemen? Muren die niet in direct contact met water staan kunnen prima geverfd worden, of behangen met waterafstotend behang!

Met verf en behang creëer je gemakkelijk en goedkoop een gehele nieuwe en persoonlijke uitstraling in de badkamer. Een goede stap in de richting van een toffe badkamer!

5. Accentkleur

Houdt de badkamer rustig en kies voor één accentkleur passend bij de rest van de badkamer. Deze accentkleur kan je dan toepassen in accessoires, maar je kan deze accentkleur ook doorvoeren in bijvoorbeeld handdoeken.

Voor een paar euro koop je al ontzettend leuke accessoires voor in de badkamer! Wat dacht je van een mooi zeeppompje of een luxe kaars?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *