Zo verleng je de levensduur van je dure zonnebril

Zonnebril levensduur verlengen

Heb je onlangs een dure zonnebril van Ray-Ban, Versace, Dolce & Gabbana, Prada of Gucci gekocht? Dan wil je hier zuinig mee omgaan. Logisch, want je hebt waarschijnlijk veel geld neergeteld voor de zonnebril. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om de levensduur van je dure zonnebril te verlengen. In dit blogartikel help ik je hier een handje bij.

Gebruik een etui of brillenkoker

Dure zonnebrillen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen. Toch betekent dit niet dat ze onverwoestbaar zijn. Om de kans te verkleinen dat je zonnebril sneuvelt, is het verstandig om hem veilig op te bergen als je hem niet draagt. Berg je bril bijvoorbeeld op in een etui of brillenkoker. Bij de meeste merken krijg je zo’n beschermer cadeau als je een zonnebril koopt. Maak hier dankbaar gebruik van, want jouw zonnebril gaat aanzienlijk langer mee als je hem veilig opbergt. Heb je geen brillenkoker of etui bij de bril gekregen? Koop er dan zelf eentje.

Bewaar je zonnebril op een veilige plek

Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten we dat veel mensen hun dure zonnebril niet op een veilige plek bewaren. Zo bergen dames hun zonnebril bijvoorbeeld vaak op in hun handtas als ze hem niet dragen. Als je tas vol zit is dit alleen niet verstandig. Jouw zonnebril kan dan namelijk geplet worden door andere spullen in de tas. Dit risico is ook aanwezig als jij je zonnebril bijvoorbeeld in je koffer doet wanneer je op vakantie gaat. Berg je zonnebril alleen op in een tas of koffer als je zeker weet dat hij hier niet geplet kan worden.

Voorkom dat de bril blootgesteld wordt aan hitte

Ondanks dat een zonnebril bedoeld is voor warme, zonnige dagen, moet je voorkomen dat hij blootgesteld wordt aan de hitte. Op een zomerse dag kun je hem prima dragen, maar laat hem bij voorkeur niet in een warme auto liggen. Leg een zonnebril bovendien niet op tafel neer als je op het terras in de zon gaat zitten. Als een zonnebril lange tijd wordt blootgesteld aan hitte, kunnen de lenzen namelijk vervormen of beschadigen. Reden genoeg om je bril nooit in de directe zon te leggen.

Maak je zonnebril regelmatig schoon

Wil je de levensduur van je dure zonnebril heren verlengen? Dan is het tot slot verstandig om hem regelmatig schoon te maken. Door zand, vuil en andere rommel kan een zonnebril namelijk aangetast worden, waardoor je hem mogelijk eerder moet vervangen. Spoel je bril in ieder geval regelmatig af onder lauwwarm water. Maak hem bovendien schoon met een zachte, schone doek. Wanneer er hardnekkige vlekken op de glazen van je bril zitten, kun je hem schoonmaken met milde zeep. Maak je zonnebril nooit schoon met agressieve schoonmaakmiddelen, want hierdoor ontstaat juist schade.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *