Wat zijn de verschillen tussen Samsung S22 en Samsung S23?

Wat zijn de verschillen tussen Samsung S22 en Samsung S23?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? De Samsung S23 is een van de topmodellen van dit moment. Het is de opvolger van de Samsung S23, waar ik sinds afgelopen oktober de Ultra uitvoering van heb. En wauw, wat een waanzinnige telefoon is dit! Maar wat zijn de verschillen tussen Samsung S22 en Samsung S23 en is het de moeite waard om over te stappen?

Samsung S22 Ultra

De voorloper van de Samsung S23 is de Samsung S22. Zelf heb ik in oktober 2022 de Samsung S22 Ultra aangeschaft omdat ik toe was aan een nieuwe telefoon. Normaal ga ik voor een goedkoper model, maar met name de camerafuncties van de S22 Ultra hebben mij overtuigd. Voor mij als blogger is een goede camera op mijn telefoon namelijk erg belangrijk. En ik vind fotograferen ook gewoon heel erg leuk om te doen! Ook vind ik het design en de kleuren van de telefoon echt prachtig. Zelf koos ik voor de rode uitvoering.

Verschillen tussen Samsung S22 en S23

Twijfel je tussen het kopen van een Samsung S22 en een S23? Of heb je de S22 en twijfel je om over te stappen op het nieuwere model? Er zijn een aantal verschillen tussen de verschillende generaties: hiervoor kijk je naar de S23 specs. De belangrijkste verschillen tussen de Samsung S22 en Samsung S23 zijn:

  • Processor: de Qualcomm Snapdragon 8 Gen-2 processor zorgt ervoor dat de S23 sneller, krachtiger en energiezuiniger is ten opzichte van de S22. Dit merk je bijvoorbeeld doordat de batterij langer meegaat.
  • Camera: wat betreft de camera zijn er geen enorme verschillen. Het feit blijft dat de S22 en S23 op dit moment de telefoons met de beste camera’s op de markt zijn. De enige vooruitgang in de camerakwaliteit is te vinden in de selfiecamera: deze is 10 MP bij de S22 en 12 MP bij de Samsung Galaxy S23.
  • Batterijcapaciteit: met slechts een klein verschil van 200 mAh heeft de S23 een hogere batterijcapaciteit dan de S22. De batterijcapaciteit van de Samsung S23 is 3.900 mAh.

Zoals je kan lezen zijn er niet heel veel aanpassingen bij de S23 ten opzichte van de S22. Wel kunnen deze aanpassingen voor een groot verschil zorgen in de prestaties van de smartphone. Ik ben enorm blij met mijn S22 Ultra maar bij veel gebruik van de camerafuncties gaat de batterij vrij snel leeg. Ik verwacht dat de nieuwe processor en de verhoogde batterijcapaciteit bij de S23 zorgen voor een merkbaar verschil hierin.

Welke telefoon kies je?

Heb je nu een Samsung S22 dan zijn er waarschijnlijk weinig redenen om over te stappen, naast ‘ik wil gewoon het nieuwste model’. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon en gaat je oog uit naar de topmodellen van Samsung, dan is er een logische twijfel tussen de S22 en S23 variant. Je kan je keuze in dat geval op de meest onderscheidende factoren baseren:

  • Prijs: logischerwijs dalen de prijzen van Samsungs S22 modellen nu er een opvolger verschenen is. Gezien de slechts kleine verschillen kun je ervoor kiezen om je te laten leiden door prijs en voor een S22 model te kiezen.
  • Kleuren: Heb jij een duidelijke voorkeur voor een bepaalde kleur? De mooie rode kleur van mijn S22 Ultra is helaas niet verkrijgbaar in de S23 Ultra uitvoering. De keuze is dus iets beperkter bij de nieuwe modellen.
  • Beveiliging: de beveiliging van de S23 is een stuk beter dan die van de S22. Als dit iets is waar jij veel waarde aan hecht, dan kun je het beste voor het nieuwste model kiezen. Deze zal ook nog langer worden voorzien van beveiligingsupdates.

Voor nu houd ik het bij mijn Samsung Galaxy S22 Ultra. Deze is nog in nieuwstaat en werkt perfect. De kleine verschillen en verbeteringen bij het nieuwste model verantwoorden in mijn ogen de grote uitgave om weer over te stappen (nog) niet. Maar ben jij toe aan een nieuwe smartphone en heb je het geld, dan zou ik zeker de Samsung S23 (Ultra) aanraden!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *