READY? | Wat is Black Friday en de beste Black Friday tips

Black Friday tips

Yes, ik heb er weer naar uitgekeken! Hoewel de kortingen je al om de oren vliegen is het over een paar uur écht Black Friday. Ik vertel je meer over dit kortingsfestijn en deel de beste Black Friday tips!

Wat is Black Friday?

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Het wordt dan ook wel beschouwd als de start van het seizoen van kerstinkopen en er wordt volop met kortingen gestrooid. Stiekem echt een droom van mij om ooit Black Friday in de Verenigde Staten mee te maken!

Nederland zou Nederland niet zijn zonder een dag als Black Friday over te nemen, al zij het vaak een slappe versie van de Amerikaanse taferelen.

Goede korting?

Toch: KORTING! Dus we mogen niet klagen. Wél is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar prijzen en deals. Zo staat Mediamarkt inmiddels redelijk negatief bekend als het gaat om het geven van kortingen. Zo is het bedrijf er al meerdere keren op betrapt prijzen te verhogen en daarna ‘korting’ te geven. Dit levert dus niet echt voordeel op!

Ken je prijzen dus. Vergelijk verschillende aanbieders, maar ook prijzen per periode. Zo kun je bepalen of het een echte Black Friday deal betreft!

Meer Black Friday tips

Black Friday is ook een typische dag waarop je je laat leiden door kortingen en wellicht impulsieve aankopen doet. Aankopen die je niet nodig hebt, achteraf toch niet een echte ‘steal’ bleken en waar je mogelijk spijt van krijgt. Daarom: maak een lijstje! Wat heb je echt nodig, gebruik je vaker en wat stond er al langer op je lijstje? Zo raak je niet afgeleid!

Ook is het slim om Cyber Monday in je achterhoofd te houden. Cyber Monday is eigenlijk de digitale Black Friday. Het is een jaarlijks online kortingsfestijn, op de eerste maandag na het Amerikaanse Thanksgiving. Sommige winkels zullen hun kortingen door laten lopen tot en met Cyber Monday, andere aanbiedingen en acties hanteren of mogelijk de kortingen zelfs verhogen.

Uiteraard zijn de Cyber Monday acties niet te voorspellen, maar houd het in ieder geval zeker in de gaten.

Tevens wil ik je erop wijzen dat het even kan duren voordat je bestelling geleverd wordt. Rond deze periode, vanaf Black Friday, is het altijd al drukker bij de pakketdiensten. Door het coronavirus wordt er een nóg grotere drukte bij pakketdiensten verwacht. Een beetje geduld dus.

Volg A lot like LOT. zeker op Facebook en Instagram. Ik zal jullie daar namelijk op de hoogte houden van aanbiedingen en acties die ik persoonlijk echt de moeite waard vind!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *