THEE VAN VATILLE

Vatille biedt je keuze uit een ruim assortiment met lekke theeën. In het online Theelab kun je zelfs een eigen thee samenstellen, helemaal naar jouw wensen!

Over Vatille
Marja en Sylvia zijn de vrouwen achter Vatille. Vrouwen met een duidelijke missie: iedereen een heerlijk theemoment laten beleven door middel van het drinken van een lekkere creatie.

Theelab
In het online Theelab kun je een eigen thee samenstellen, helemaal naar jouw wensen! Allereerst kies je een basis voor jouw creatie. Er is keuze uit zwarte thee, groene thee, rooibos en witte thee. Daarnaast kun je allerlei andere ingrediënten toevoeg om dé perfecte thee samen te stellen. Er is keuze uit diverse bloemen, fruit, kruiden, specerijen, noten, zoetigheid en decoratie. Hoe leuk is het om zelf een thee samen te stellen voor jezelf of voor iemand die je lief is. Een zelf samengestelde thee is een bijzonder en uniek kadootje!

Creaties van Vatille
Heb je om welke reden dan ook geen interesse in het samenstellen van je eigen thee, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden met verschillende ingrediënten? Bij Vatille kun je ook kant-en-klare creaties van Marja en Sylvia bestellen. Zelf heb ik 3 theeën mogen ontvangen.

  • Speculaasthee
    zwarte thee, kaneel, gember, kruidnagel, karamel, kardemom

Ik was ontzettend benieuwd naar deze thee. Zelf vind ik wat meer winterse theeen, zeker met kaneel, erg lekker! Zou dat ook voor de speculaasthee gelden? Helaas, deze thee vind ik dus écht niet lekker. Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik ook echt niet van speculaas houdt. Het was dus enigszins te verwachten, haha. Omdat ik de thee niet lekker vond begon ik mij af te vragen of dat dus inderdaad komt doordat ik niet van speculaas houdt of omdat de thee gewoon geen goede samenstelling heeft. Om deze reden heb ik mijn zusje [ lust wel speculaas! ] de thee ook laten proeven. Zij vindt de thee ontzettend lekker en zegt dat hij écht naar speculaas smaakt. Goed nieuws dus voor speculaasjes-lovers! Het ligt dus echt aan mij…

  • Sneeuwwitje
    witte thee, kokos, jasmijn, zoethout

Deze thee is op basis van witte thee en is daardoor een lichte, zachtere thee. Omdat deze thee een zachte smaak heeft is hij ook erg geschikt voor kinderen. En de naam, ‘Sneeuwwitje’, vinden kinderen vaak ook erg leuk. Zelf vind ik dit een heerlijke thee voor een relaxmoment of ’s avonds voor het slapen gaan omdat hij wat lichter van smaak is dan bijvoorbeeld de Speculaasthee. Daarnaast bevat  ‘Sneeuwwitje’ kokos, een ingrediënt wat ik ontzettend lekker vind! De kokos en ook het zoethout brengen subtiel een zoete smaak aan de thee.

  • Eigen creatie
    zwarte thee, appel, anijszaad, kaneel, goudsuiker

Dit is een voorbeeld van een ‘eigen creatie’ die je kunt samenstellen in het Theelab. Deze thee, op basis van zwarte thee met ingrediënten die goed bij de winter passen, is mijn persoonlijke favoriet! De thee is lekker zoet en de kaneel zorgt voor een kruidig accent. De samenstelling van deze toevoeging aan een basis van zwarte thee is een echte aanrader.

Houdt jij meer van zwarte thee, rooibos, witte thee of groene thee?

-samenwerking-

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. oh hier moet ik zeker een keertje gaan kijken , drink altijd thee en niks anders dan thee dus volgens mij zal ik hier zeker wel kunnen slagen. Dank je wel voor de tip en hele fijne feestdagen gewenst doei doei groetjes Rosita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *