Review: Gucci Flora Gorgeous Gardenia parfum

Parfum review Gucci Flora Roze Gucci gorgeous gardenia review

Een geur doet veel met een mens. Parfum is dan ook in staat om herinneringen naar boven te brengen, je stemming te beïnvloeden en je persoonlijkheid uit te drukken. Net zoals mode dat doet. Als het op parfum aankomt, weet Gucci ons te betoveren. In deze Gucci Flora review neem ik je mee door bloemige tuinen en vertel ik alles over dit parfum.

Gucci Flora

Gucci’s Flora collectie is, zoals de naam al doet vermoeden, een bloemig avontuur. Geïnspireerd door de delicate bloemenprints die het merk in de jaren ’60 op de kaart zetten, bestaat deze lijn uit drie hoofdgeuren die elk een specifieke bloem en kleur vertegenwoordigen.

  • Gorgeous Magnolia (Paars): Een verleidelijke geur die de mysterieuze magnolia viert.
  • Gorgeous Jasmine (Groen): Een frisse en levendige geur, perfect voor liefhebbers van de bedwelmende jasmijnbloesem.
  • Gorgeous Gardenia (Roze): Het onderwerp van onze review vandaag, een lieflijke ode aan de gardenia.
Parfum review gucci flora roze gucci gorgeous gardenia

Hoe ruikt Gucci Flora parfum?

Het Gucci Flora parfum Gorgeous Gardenia (roze) is een unieke geur. Het is niet zomaar een klassieke bloemengeur.

  • Topnoten (de eerste indruk): Wanneer je de fles voor het eerst opent, word je begroet door sprankelende topnoten van peerbloesem, pittige rode bessen en een vleugje Italiaanse mandarijn. Het is een levendige opening die je verleid om de geur verder te ontdekken.
  • Hartnoten (het bloemige hart): Als de geur zich ontvouwt, komen de echte sterren van deze geur naar voren. De romige en bloemige gardenia neemt het voortouw, ondersteund door het witte bloemige aroma van jasmijn en het exotische tintje van plumeria. Samen creëren ze een rijke, bloemige kern die enorm verfijnd is.
  • Basisnoten (de zoete afsluiter): Naarmate de geur zich verder ontwikkelt op de huid, onthult het zijn warmere, zoetere kant. Bruine suiker voegt een subtiele zoetheid toe, terwijl patchouli voor diepte en een aardse touch zorgt.

Het eindresultaat? Een geur die zowel bloemig als subtiel zoet is, perfect voor de vrouw die zowel elegantie als speelsheid in haar leven wil brengen. Het is de geur van een zonnige lentemorgen, van bloeiende bloemen en van de belofte van nieuwe avonturen.

Parfum review Gucci Flora Roze Gucci gorgeous gardenia review

Mijn Gorgeous Gardenia review

De prachtige flacons uit de Gucci Flora trokken mijn aandacht. De flacons in mooie pastelkleuren, het parfum label vol met bloemen die zorgt voor een echte vintage look en de mooie gouden dop. Een flesje om neer te zetten op een mooie plek, helemaal mijn stijl! De (tv) reclames met Miley Cyrus heb je ongetwijfeld ook voorbij zien komen en deze maakte mij nog nieuwsgieriger. Ik ben toen naar een parfumerie in de buurt gegaan om de geuren te proberen.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik toen ben betover door het parfum Gucci Flora Gorgeous Gardenia – de roze fles. Ik ben niet iemand die houd van overdreven bloemige geuren. En hoewel je dat in eerste instantie misschien verwacht van een collectie die Gucci Flora heet en waarvan de verpakking bedolven is met bloemen, is deze geur dat niet. Het parfum heeft echt een ongekende diepgang die ik fantastisch vind.

Gucci Flora is een subtiel zoete, toch wat bloemige en speelse geur die perfect is voor elke dag. De geur is luxe en niet overheersend.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *