Meer daglicht in huis

Natuurlijk daglicht in huis

Natuurlijk licht in huis vind ik enorm belangrijk. Het heeft invloed op hoe ik mij voel en je interieur ziet er meteen 10 x beter uit met een mooie dosis daglicht. Dankzij de grote ramen in mijn nieuwe appartement kan ik nu elke dag genieten van een overvloed aan zonlicht, en dat verschil voel én zie je!

Waarom natuurlijk licht je interieur laat stralen

Heb je ooit opgemerkt hoe een goed verlichte kamer er direct aantrekkelijker uitziet? Daglicht in huis versterkt de kleuren, texturen en details van je inrichting. Een kamer die baadt in het zonlicht voelt ruimtelijker, frisser en gewoonweg levendiger aan. Meubels en decoratie worden verlicht door het zachte schijnsel van de zon en daar word ik blij van!

In mijn nieuwe appartement merk ik het direct. Dankzij de grote ramen komt er een zee van licht binnen. Het roze tintje in mijn decor krijgt een warmere gloed, en de gouden en messing accenten schitteren helderder dan ooit. Elke hoek en elk interieur item wordt op een bepaalde manier geaccentueerd door het daglicht, waardoor mijn woning er tien keer mooier uitziet!

De gezondheidsvoordelen van natuurlijk licht

Het gaat er niet alleen om dat het er mooi uitziet. Natuurlijk licht heeft veel gezondheidsvoordelen. Het bevordert namelijk de aanmaak van vitamine D en helpt bij het aanmaken van een natuurlijk ritme, waardoor je ’s nachts beter slaapt. Ook zorgt het binnenkomen van voldoende daglicht in je woning ervoor dat je overdag geen lampen aan hoeft te doen. Dat is fijn voor je ogen en vermindert de kans op hoofdpijn en vermoeidheid!

Zelf merk ik ook dat daglicht een enorm grote invloed heeft op mijn energie. Het is ongelofelijk hoeveel positieve invloed een beetje zonneschijn op onze mentale en fysieke gezondheid kan hebben!

Een lichtstraat voor nog meer daglicht en zonneschijn in huis

Wil je het natuurlijke licht in je huis naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan eens het plaatsen van een lichtstraat. Dit element zorgt ervoor dat ruimtes overspoeld worden met daglicht. Een schilddak lichtstraat heeft een maximale lichtopbrengst: of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt, een lichtstraat zorgt voor licht in huis. Een lessenaar lichtstraat kun je bij zowel een plat als schuin dak plaatsen. Een absolute aanrader voor wie zijn interieur nóg stralender wil maken!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *