Kleurtje op de muur | Tijd om te schilderen met muurverf!

Muurverf onlineverf.nl

Zoals jullie weten ben ik afgelopen maand druk bezig geweest met verhuizen. Omdat ik wat kleur en sfeer in de geheel witte woning aan wilde brengen heb ik besloten om het een en ander te gaan schilderen! Aan de slag met muurverf en een kleurtje op de muur dus!

Alle muren in de woning waren wit. Eigenlijk heel fijn, want je begint ‘schoon’ en alles kijkt ruim. Het werd me toch iets té wit. Om wat kleur en sfeer in te brengen heb ik dan ook gekozen voor het schilderen van een aantal muren.

Muurverf

Keuze van muurverf

Toen moest ik een keuze gaan maken. Je weet misschien wel hoe dat gaat als je een kleur op de muren wilt aanbrengen… ik heb denk ik wel 100 verfstaaltjes in mijn handen gehad! Uiteindelijk heb ik gekozen voor roze-achtige tinten. Ik heb gekozen voor wat meer aanwezige en donkerdere kleuren muurverf dan ik normaalgesproken zou doen, maar de ruimtes konden dit goed gebruiken. Deze kleuren zorgen meteen voor een groot effect.

  • B2.10.60
  • B2.10.50

Omdat de muren zeer gestructureerd zijn heb ik gekozen voor Sigmatex Superlatex Matt. Dit is zeer dekkende kwaliteitsverf voor de muur.

Muurverf woonkamer

Muren verven

Nadat de bestelling met muurverf van OnlineVerf.nl bezorgd is (ontzettend snel!) kon het schilderen beginnen. In de woonkamer is er één grote muur geschilderd. Voor deze muur is B2.10.60 gebruikt. Een vrij donkerroze modderpastel. En wauw, deze kleur is zo gaaf! Deze kleur zorgt meteen voor veel warmte en sfeer en staat perfect in combinatie met de bank en geeft een mooi contrast met de stoere steigerhouten eettafel.

In de slaapkamer heb ik ervoor gekozen om één grote schuine muur in een iets lichtere tint roze te schilderen. Ook heb ik een kleine wand in dezelfde kleur geschilderd als de woonkamer. Deze is dus iets donkerder dan de grote muur op de slaapkamer.

De woonkamer en de slaapkamer hebben allebei een gestructureerde muur. In de woonkamer is dit een diepliggende structuur. De Sigmatex Superlatex Matt is in combinatie met Progold verfroller voor gestructureerde ondergronden gemakkelijk op de muur aan te brengen! Ik ben dan ook erg blij met het eindresultaat!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik vind het een gewaagde tint en ik weet niet of ik het zelf zou durven. Maar ik vind hrt resultaat echt heel gaaf geworden.
    Groeten, Aartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *