Een hoogtepunt speciaal voor jou: zo doe je dat!

Hoogtepunt bereiken

We leven in de 21e eeuw, seks is vandaag de dag gelukkig geen taboe meer waar we blozend bij weglopen. Met vrienden, gezinsleden en op school wordt er openlijk over gesproken. Vragen mogen gesteld worden, verhalen kunnen gedeeld worden en extra informatie kan op het internet gevonden worden. Toch is het soms nog lastig om bepaalde vragen te stellen. Hoe kun je zelf nu het beste een hoogtepunt bereiken? Dat blijkt soms een vraag te zijn die toch net iets te persoonlijk is voor sommige om te vragen. Daarom vind je in deze blog een paar tips en ideeën om je verder te helpen!

Luisteren

Het lijkt misschien erg voor de hand liggend, maar het bereiken van een hoogtepunt begint bij het goed luisteren naar je lichaam. Neem de tijd om aandachtig te kunnen letten op hoe iets voelt. Probeer verschillende bewegingen en plekken op je lichaam uit en kijk wat wel werkt en wat ook juist niet werkt. Hierdoor kun je bepaalde ritmes, bewegingen, tempo’s en posities blijven toepassen en andere links laten liggen. Zo kun je makkelijker naar een hoogtepunt toe werken met technieken die voor jouw lichaam werken.

Toys

Er zijn meer dan genoeg sekstoys te vinden wanneer je hiernaar op zoek gaat. Van toys voor koppels tot toys speciaal voor jou. Kijk daarom eens naar sekstoys die je in bed zelf kunt gebruiken. Het is belangrijk dat je kiest voor toys die jij wilt proberen, ga niet voor iets wat je vaak ziet of waar je veel mensen over hebt horen praten. Het is juist belangrijk dat je de tijd neemt om sekstoys te vinden die jou gelukkig maken. Kijk bijvoorbeeld welke dildo bij jou past, je hoeft niet voor het populaire type te gaan. Er is meer dan genoeg variatie en als jij een dildo wilt uitproberen met een fantasy geïnspireerde vorm, dan moet je dat ook doen en niet voor de ‘veilige’ weg kiezen. Let er ook op dat je let op de grootte, als dit je eerste toy is, kies dan voor een kleinere toy. Je kunt altijd later de overstap maken naar een grotere toy.

Positionering

Naast het uitproberen van verschillende bewegingen, plekken en sekstoys is de positie die je aanneemt ook erg belangrijk. Ook wanneer je alleen bent kunnen verschillende posities beter voelen dan anderen. Zo kun je bijvoorbeeld een kussen onder je heupen plaatsen. Je bekken komt hierdoor hoger te liggen waardoor je makkelijker en dieper kunt komen dan wanneer je recht ligt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook eens je benen wijd houden op bed of een vibrerend speeltje op een kussen neerleggen en hier, met je knieën eromheen, overheen bewegen om jezelf te stimuleren.

Wat je ook wilt uitproberen, zolang je de tijd maar neemt, goed luistert en zonder schaamte te werk gaat, kun je alleen maar naar een nieuw hoogtepunt toe werken.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *