Amerikaanse BBQ: zo organiseer je een onvergetelijke zomerse avond!

Amerikaanse BBQ organiseren barbecuefeestje

In de zomer wordt de barbecue regelmatig spontaan aangestoken. Als het lekker weer is en er spontaan mensen blijven eten bijvoorbeeld. Maar je kunt ook een uitgebreide barbecue organiseren! Zo heb je alle tijd en ruimte om een smakelijke samenkomst voor te bereiden en hierbij echt uit te pakken! Ik geef je inspiratie voor het organiseren van een zomerse barbecue-avond met een Amerikaanse BBQ!

Uitnodiging voor Amerikaanse BBQ

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een datum te prikken. Het liefst ga je barbecuen als het lekker weer is buiten, maar daar heb je natuurlijk niet altijd invloed op. Zorg er vervolgens voor dat je de gasten uitnodigt. Dit kan je mondeling doen of met een appbericht, maar extra leuk is het misschien wel om een echte uitnodiging in de brievenbus te ontvangen!

Amerikaanse barbecue organiseren

Organiseer je een barbecue bij jou thuis, dan moet je beslissen of jij als gastvrouw alles regelt of dat je jouw gasten ook om een bijdrage vraagt. Je kan namelijk ook kiezen voor een ‘Amerikaanse barbecue’. Daarbij nemen alle gasten wat te eten en drinken mee. Zo organiseer je relatief goedkoop en makkelijk een gezellige barbecue! Stem wel een beetje af wie wat meeneemt, zodat er niet alleen keuze is uit 10 salades.

Verder is het natuurlijk belangrijk om ook aan de vegetariërs en veganisten onder jouw gasten te denken. Zorg voor een goede vega(n) optie, zoals gegrilde groenten of vegetarische burgers. Je kan ook aan hun vragen of zij hier zelf lekkere recepten voor kennen of iets willen bereiden!

Barbecuefeestje decoreren

Natuurlijk wil je jouw gasten een onvergetelijke barbecue-avond bezorgen. Een goede sfeer is daarbij belangrijk. Het is leuk om jouw tuin of balkon helemaal in stijl te decoreren. Zet bijvoorbeeld (Amerikaanse) vlaggetjes neer, hang lampjes op en zet zomerse muziek op. Kleed de tafel aan met kleurrijke servetten en mooi servies en maak het gezellig met bloemen en kaarsen. Geen zin in een hoop afwas? Maak dan gebruik van papieren bordjes!

Leuk idee: zet in de uitnodiging een QR code naar een Spotfiy playlist, waar iedereen in aanloop naar het barbecuefeestje een aantal leuke nummers aan toe kan voegen!

Met een beetje planning en inspiratie kun je een geweldig Amerikaans barbecuefeestje organiseren. Het is de perfecte manier om met vrienden en familie te genieten van goed eten en een gezellige sfeer. Dus haal die barbecue tevoorschijn en bereid je voor op een onvergetelijke avond!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *