Afvallen en ik | Gezond eten & bewegen, onze knipperlichtrelatie

Afvallen
Afvallen en ik. Hoe zit onze relatie in elkaar? Well, it’s complicated. Ik ben best oké met mijn lichaam. Toch zijn er dingen die ik wel wil verbeteren. Dat heeft iedereen toch? Ik heb inmiddels 1001 pogingen gedaan om af te vallen en wil weer een poging afvallen gaan doen. In dit artikel kom je meer te weten over deze relatie.

18 jaar en te zwaar

Ik ben 18 jaar en te zwaar. Ik ben best oké met mijn lichaam hoor, maar ik ben ‘officieel’ wel te zwaar en daar ben ik het ook mee eens. Er zou best wat mogen afvallen en een aantal kilootjes de prullenbak in sturen.  Het verliezen van kilo’s gaat mij helaas echt niet makkelijk af. Soms raak ik er eentje kwijt, maar dan vind ik er ook zo weer 5 terug. Balen!

Gezonder eten & bewegen

Als ik de healthy vibe eenmaal voel dan gaat gezond eten mij best gemakkelijk af en snoep ik absoluut niet. Afvallen gaat dan, zeker in het begin, prima! Helaas voel ik het de laatste tijd niet zo en kom ik er maar niet in.

Als ik dan eenmaal op mijn voeding let verlies ik wel wat gewicht, maar op een gegeven moment wordt dit ook minder. Ik eet dan wel gezond, maar bewegen doe ik niet. Het overgrote deel van een dag breng ik door achter mijn bureau om te werken aan mijn blog. Beweging zit er dan dus niet in! Ik heb een absolute hekel aan sporten, dat is nooit mijn ding geweest. Ik probeer wel af en toe een mini workout te doen en ’s avonds een blokje om te lopen. Maar ik kom moeilijk aan genoeg beweging zodat het ook iets doet voor mijn gewicht en lichaam.

Door een val van bijna twee jaar geleden hebben mijn spieren een flinke klap gehad en zijn ze verzwakt. Dit maak het ook allemaal niet heel veel makkelijker.

Mijn struikelpunten

Afvallen gaat mij dus echt niet gemakkelijk af. Je kunt het een heuse knipperlichtrelatie noemen, echt waar! Ik heb dan ook nogal wat struikelpunten.

  • Ik beweeg te weinig.
  • Sinds ik begonnen ben met pogingen tot afvallen ben ik de grootste sucker voor brood. Ja, BROOD!
  • Ik verval gemakkelijk in oude gewoonten
  • Soms ben ik alleen thuis. Voor één persoon kook ik niet.
  • Pijn. Door mijn val en zwakke spieren als gevolg heb ik fysieke blijvende klachten.
  • Emotionele eter
  • Hoofdpijn? Buikpijn? Géén motivatie om erop uit te gaan en te bewegen of ook maar ergens mijn best voor te doen.

Ik wil mijn lichaam verbeteren

De getallen op de weegschaal doen mij wel iets, maar dat is echt niet iets waar ik héél erg mee zit. Er zijn wat lichaamsdelen die ik graag wat sterker zou willen maken en verbeteren. Dat is voor mij belangrijk!

Ik ben best wel een beetje flinker gebouwd, maar sommigen dingen kunnen echt wel minder. Zo heb ik beginnende kipfilet onder mijn bovenarmen. Dat zou wel heel jammer zijn! Ik heb ook hele flinke bovenbenen, maar dat is iets wat ik altijd al heb gehad en dus niet zo heel erg mee zit. Voor mijn dikke buik heb ik daarentegen wel helemaal zelf gezorgd. Daar zwemt héél veel Nutella rond want dat is ook veel te lekker, iets wat minder mag. Ik zou het heel wat vinden als  ik het voor elkaar krijg dat mijn buik ietsiepietsie minder rond zal zijn en minder op hoef te letten of een kledingstuk wel iets voor het figuur van mijn buik doet.

Een nieuwe poging tot afvallen en een gezonde lifestyle

Ik ga wéér een poging doen tot afvallen. Op mijn eigen manier. Morgen start mijn poging.

Morgen ga ik dus weer beginnen met gezond eten. Ik hoop dat het mij lukt, dat ik in die ‘healthy vibe’ kom én er ook blijf. Naast het gezond eten wil ik élke dag een stukje wandelen. Ik wil proberen om naast het wandelen ook motivatie te vinden om elke dag een mini workout te doen, maar mij kennende wordt dat een dingetje. Ik doe mijn best!

Hopelijk lukt het mij om gezond te (blijven!) eten en daarnaast te bewegen om mijn lichaam te versterken. Mocht het nou goed gaan dan zal ik over een tijd misschien ook weer eens een bezoek brengen aan de sportschool. Dat zou wat zijn, haha!

Mijn doel? Gezonder worden én voelen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *