Steeds meer mensen weten hun weg naar de kringloop te vinden. Logisch, want winkelen bij de kringloop is verrassend, spannend, goedkoop en ook nog eens heel duurzaam! Helaas slaagt niet iedereen in een tweedehands winkel. De een heeft er natuurlijk meer oog voor dan de ander. Maar met deze tips heb jij de volgende keer vast meer succes als je gaat shoppen bij de kringloopwinkel.
Waarom winkelen bij de kringloop?
Winkelen bij de kringloopwinkel, ik doe het al jaren. Voor mij is het zelfs een hobby om bij ieder bezoek wel iets moois te vinden tussen al die tweedehands “rommel”. Nu heb ik ook wel het geluk dat er een gigantische kringloopzaak bij mij in de wijk is. Eentje waar ik bijna wekelijks even een rondje doe om te snuffelen tussen de kledingrekken, de woonaccessoires en de vele tweedehands meubels.
Shoppen bij de kringloop is lekker low budget. Voor weinig geld kun je er een nieuwe garderobe of een nieuwe uitzet bij elkaar scharrelen. Tweedehands spullen kopen is ook nog eens heel duurzaam, want je geeft spullen een tweede leven. Bovendien is het een leuk tijdverdrijf om te kijken naar de gekste spullen die er bij zo’n tweedehands zaak worden ingeleverd.
5 kringloop shoptips
Kun je wel wat tips voor shoppen bij de kringloopwinkel gebruiken? In deze gastblog zal ik mijn tips en ervaringen met je delen. In de hoop dat jij bij je volgende bezoek aan de kringloop ook succes hebt.
Tip 1: Ga op onderzoek uit
Je kunt natuurlijk nooit helemaal voorspellen wat je in een kringloopzaak zal tegenkomen. Maar inmiddels weet ik wel een beetje de verschillen tussen de diverse kringlopen in de buurt. Bij de een kun je bijvoorbeeld heel goed slagen voor mooi servies terwijl ik liever naar een ander ga als ik op zoek ben naar kasten of stoelen.
Je kunt zelf een paar keer een rondje doen bij de kringloopadressen bij jou in de regio. Geef het niet na 1 keer op, als je bij een bezoek niets leuks ziet. Probeer je bezoekjes op verschillende dagen en tijdstippen te plannen. Zo kun je ontdekken waar en wanneer je de meeste kans van slagen hebt.
Wil je er niet zoveel tijd insteken? Stel dan je vragen in een facebookgroep van jouw regio. Of misschien heb je wel fanatieke kringlopers in je kennissenkring die tips met je willen delen?
Tip 2: Neem de tijd in de kringloop
Geduld is een schone zaak. Zeker als je bij de kringloop gaat winkelen. Plan er echt een dag voor om op zoek te gaan naar mooie tweedehands spullen en sla geen enkel gangpad over. In sommige winkels zijn spullen netjes uitgestald per categorie, maar er zijn ook zaken waar je bijna zelf alles nog uit dozen moet trekken.
Kleding moet je echt even passen bij de kringloopwinkel. Hier geef ik tips voor kleding kopen bij de kringloop. Neem ook daar je tijd voor en zorg dat je makkelijke kleding aanhebt, die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken.
Tip 3: Wees creatief
Een beetje creativiteit kan je echt helpen bij het vinden van die ene kringloopvondst. Zoek je bijvoorbeeld een leuk nachtkastje? Bedenk dan dat je met een likje verf, misschien een stukje behang en een ander greepje al een heel verschil kan maken. Neem eens een kijkje op Pinterest, waar je de tofste DIY’s en make-overs kunt vinden.
Kijk dus vooral naar de kwaliteit van een item. Is het stevig? En als er iets stuk is, kun je het dan gemakkelijk zelf repareren? Zelf val ik vooral op natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan. Dat is stevig en gaat lang mee. Bovendien kun je die materialen makkelijk schuren en schilderen.
Tip 4: Blijf realistisch
Als je met een duidelijk doel voor ogen naar een kringloopzaak gaat, ligt teleurstelling op de loer. Je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben dat je net dat ene jurkje, die vaas of die stoel tegenkomt. Laat je niet te snel uit het veld slaan als het even niet lukt en probeer het gewoon een paar dagen later nog een keer.
Tip 5: Shop met budget
Vooral als je nog nooit een kringloopwinkel bent binnengestapt, kunnen de kleine prijsjes je echt verrassen. Met als gevolg dat je misschien te veel spullen meeneemt waar je achteraf toch niet zo heel blij van wordt.
Blijf dus met een kritisch oog naar je potentiële aankopen kijken. Hoe graag wil je het hebben? Zou je dit item ook aanschaffen als het een paar euro duurder is? Natuurlijk voelen de koopjes als een eenmalige kans, en weg = weg bij de kringloop. Maar een huis vol miskopen wordt niemand gelukkig van. En dan kun je die low-budget vondst net zo goed iemand anders gunnen die het misschien echt nodig heeft.
Hopelijk heb je succes met deze kringloop tips. Wat is jouw beste kringloopvondst?
Volg mij op Instagram (@mirjam_hart) waar ik regelmatig kringloopvondsten laat zien of neem een kijkje op mijn blog eengoedverhaal.nu voor duurzame interieurtips!
Liefs, Mirjam Hart
1 reactie
Oooh hier ook zo’n kringloopliefhebbers, leuk dat je er een artikel aan wijdt! We horen toch nog vaak mensen die er hun neus voor optrekken. Jammer voor hen; want dank zij Kringloop kom je aan een uniek interieur!