Welk soort schutting moet ik kiezen?

Welk soort schutting moet ik kiezen?

Een schutting is meer dan een middel om je tuin af te scheiden en privacy te creëren. Het is ook een onderdeel van de tuin die bepalend is voor de sfeer. Maar welke schutting is dan de juiste voor jouw tuin, met zoveel keuzes op de markt? Lees mee en ontdek welke schutting het beste bij jou past!

Wat voor schutting zoek je?

Voordat je een schutting gaat kopen is het verstandig om goed na te denken wat je zoekt in een schutting. Door de volgende 3 punten na te gaan wordt dit duidelijker en kan je je zoektocht vervolgen.

  • Doel: Wil je privacy in je tuin, geluidsreductie, veiligheid voor kinderen en huisdieren, of simpelweg dat het er mooi uitziet?
  • Onderhoud: Sommige schuttingen hebben meer onderhoud nodig dan andere. Wat ben je bereid te doen qua onderhoud? Denk bijvoorbeeld aan het reinigen en schilderen van de schutting of het snoeien van een heg als afscheiding.
  • Budget: Wat wil je uitgeven? Hoewel je soms meer betaalt voor kwaliteit, zijn er altijd opties die aan zowel je wensen voor de look als aan je budget voldoen.

Houten schutting

Hout is een populaire keuze voor schuttingen. Dit komt door de natuurlijke uitstraling en de vele keuzes uit verschillende houtsoorten en designs. Hierdoor wordt de schutting op een natuurlijke manier opgenomen als onderdeel van de tuin. Ook kan je de look van de schutting door de jaren heen makkelijk een andere uitstraling geven met een likje verf, het ophangen van tuinposters of het bevestigen van andere tuindecoratie aan de schutting.

Binnen houten schuttingen zijn er weer verschillende opties, zoals een hardhouten schutting of een van geïmpregneerd hout. Een hardhouten schutting gaat lang mee en geeft je tuin een warme uitstraling. Het impregneren van hout is een behandeling die de levensduur van het materiaal verlengt, en deze tegelijkertijd beschermt tegen houtrot en insecten.

Metaal & composiet onderhoudsvrije schutting

Ben je op zoek naar iets duurzaams en moderns? Dan kan een metalen schutting een goede keuze zijn. Ze zijn sterk, roestbestendig en hebben weinig onderhoud nodig. Dit zal zeker mooi staan bij de uitstraling van een modern huis!

Als je weinig onderhoud wil plegen maar wel een voorkeur hebt voor een natuurlijke uitstraling, dan kan je eens kijken naar een schutting van composiet. Composietschuttingen combineren hout en kunststof en zijn hierdoor een duurzame optie. Ze hebben de natuurlijke uitstraling van hout maar de duurzaamheid van kunststof.

Groene afscheiding van planten

Voor wie houdt van groen, is een natuurlijke schutting zoals een heg of klimplant misschien wel de meest geliefde optie. Ze zorgen voor privacy terwijl ze zorgen voor een groene, natuurlijke uitstraling van je tuin. Wel vraagt een groene afscheiding van planten meer onderhoud. Zo zal je ze af en toe water en een goede snoeibeurt moeten geven! Maar als je groene vingers hebt vind jij dat geen probleem!

Waar moet ik mijn schutting kopen?

Een schutting kopen doe je het beste bij een betrouwbare leverancier, zoals bijvoorbeeld HomingXL. Ze hebben een uitgebreid assortiment om je te helpen bij het vinden van de perfecte schutting voor jouw tuin.

Neem de tijd, doe onderzoek, en kies een schutting die past bij jouw wensen, behoeften én budget.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *