3 tips voor het vinden van de perfecte kleurshampoo

beste kleurshampoo

Wist je dat je gekleurde lokken écht goed moet verzorgen? Wanneer je je haar verft, wordt het namelijk veel kwetsbaarder dan voorheen. Als je geen goede haarproducten gebruikt, kan de kleur sneller vervagen en bovendien kan je haar droog, broos of zelfs gebroken raken.

Daarom is het belangrijk dat je je haar goed behandelt en verzorgt, zodat de gekleurde lokken zo lang mogelijk beschermd en gezond blijven. Er zijn talloze kleurshampoos op de markt, wat enerzijds natuurlijk heel fijn is, maar anderzijds maakt het vinden van de juiste shampoo ook een stuk ingewikkelder. Daarom help ik je een handje om de perfecte kleurshampoo te vinden voor jouw haar!

1. Zoek naar een milde en herstellende shampoo

First things first: als je je haar hebt gekleurd, is het essentieel om een kleurshampoo te gebruiken. Deze is speciaal gemaakt voor gekleurde lokken, want normale shampoos zijn vaak te agressief. Zoals eerder genoemd, wordt je haar een stuk kwetsbaarder als je het verft. Daarom is het belangrijk dat je een shampoo kiest die de haarschade helpt herstellen en die het haar verstevigt. Kies voor een sulfaat- en siliconenvrije shampoo. Sulfaten en siliconen zijn namelijk vrij agressieve ingrediënten die je haarkleur kunnen laten vervagen. Zo weet je zeker dat je haar sterk genoeg blijft voor eventuele toekomstige behandelingen!

2. Kijk goed naar de ingrediënten

Zoals je nu weet, kunnen sulfaten en siliconen je gekleurde haar beschadigen. Maar gelukkig zijn er ook belangrijke ingrediënten die je haar juist wél nodig heeft! Ingrediënten zoals micro-eiwitten helpen met het herstellen van schade, beschermen je haarkleur en houden je haar mooi en gezond. Antioxidanten zijn ook ideaal als ingrediënt in een kleurshampoo; ze vangen vrije radicalen op in zowel je hoofdhuid als je haar. Vrije radicalen kunnen ervoor zorgen dat de kleur vervaagt, dus antioxidanten geven jouw lokken een extra bescherming tegen kleurvervaging. Vergeet ook niet dat beschadigd haar enorm geniet van hydratatie!

3. Ga voor een goed haarmerk

Nadat je alle tips hebt gevolgd, zijn er nog steeds zoveel opties om uit te kiezen! Daarom raad ik aan om te kiezen voor een merk dat gespecialiseerd is in het behandelen van gekleurd haar, zoals Goldwell. Goldwell is een professioneel haarmerk dat bekendstaat om haar expertise op het gebied van haar- en kleurverzorging. De producten van Goldwell zijn van hoogwaardige kwaliteit: perfect voor in de salon, maar ook voor thuis. Het effect van de producten is direct zichtbaar en voelbaar. Bovendien zorgen de innovatieve kleurtechnologie en geïntegreerde kleurbescherming van het merk voor een prachtige briljantie. Dit assortiment met verzorgingsproducten bestaat uit diverse lijnen voor ieder haartype. Met het brede assortiment weet je zeker dat er altijd iets bij zit wat bij jouw haar past!

Een kleurshampoo gebruiken is de beste en eenvoudigste manier om je haarkleur te beschermen. Maar vergeet ook niet dat de beste kleurshampoo afhangt van jouw specifieke haartype en -kleur. Een goede haarverzorging is voor iedereen belangrijk, welk haartype je ook hebt. Het zorgt ervoor dat je haarkleur zo min mogelijk vervaagt en je lokken weer helemaal tot leven komen. Geef je gekleurde lokken daarom dus wat extra aandacht en wat extra liefde met Goldwell!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *