Kindje op komst? Houd je hier alvast mee bezig tijdens de zwangerschap

babynamen bedenken

Gastblog: Wat een prachtig nieuws, er is een kleine op komst! Eerst is er natuurlijk de periode van zwangerschap, maar je kunt je in deze tijd al met van alles bezighouden. Je hoeft dus zeker niet stil te zitten of je te vervelen. In deze blog lees je tips en inspiratie.

Eerste periode met kind voorbereiden

Probeer je alvast zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je kindje. Je weet natuurlijk pas echt hoe het gaat zijn als de kleine er daadwerkelijk is, maar beeld dit je alvast in. Je kunt erover lezen en erover praten met je naasten die al een kind hebben. Vraag raak over verschillende onderwerpen, zoals de bevalling. Wat kun je hiervan verwachten? Het is ook handig om alvast over de naam na te denken: wat vind je mooie meisjes namen als je een meisje verwacht? Of jongensnamen bij een jongetje? Een uniseks naam is tevens een optie. Ook hier kun je het weer met anderen over hebben, zoals je partner en andere belangrijke naasten. En dan is het nog slim om alvast na te denken over de eerste weken en maanden met je kind. Wat zijn belangrijke onderwerpen om op te letten? Wanneer weet je bijvoorbeeld of je kindje honger heeft, of wat zijn andere redenen van huilen? Hier is ook veel over te lezen. In de eerste week krijg je kraamzorg in huis, waar je veel van kunt leren als kersverse ouder.

Naam kiezen

We gaan nog wat verder in op het kiezen van de naam voor je kindje. Denk hier namelijk goed over na, het liefst al ruim voordat je kindje wordt geboren. Je hebt een heleboel namen om uit te kiezen. Wat past goed bij het kindje? Bekijk zoveel mogelijk baby namen om inspiratie op te doen. Daar kan zomaar eens de perfecte naam tussen zitten. Wil je je kindje één naam geven, of meerdere namen? En er zijn meer manieren om richting te geven aan de naamkeuze. Ga je bijvoorbeeld voor een naam die Nederlandstalig of Engelstalig klinkt? Of kies juist voor nog een andere taal. Wil je je kind een korte of een lange naam geven? Je kunt je kindje ook naar iemand vernoemen, van een bekend persoon tot een familielid. Ga verder vooral op je gevoel af, want je weet het eigenlijk vrijwel meteen als je een naam mooi vindt.

Kinderkamer inrichten

Natuurlijk wil je je kindje meteen een fijne kamer geven, zodra het is geboren. Richt de babykamer daarom al in voordat het kindje er is. Daar heb je tijdens je zwangerschap veel tijd voor, tijdens je verlof bijvoorbeeld. Verzamel alle benodigde spullen, van een ledikant tot een commode. Denk ook aan accessoires, om het kamertje sfeervol mee in te richten. Speelgoed, posters en een nachtlampje, het past er allemaal bij. Zorg verder dat de kamer ook voor jou comfortabel is, want de kans is groot dat je er toch best wat tijd gaat doorbrengen. Zet er een lekkere fauteuil neer, waar je in plaats kunt nemen.

Rust pakken

De laatste tip: zorg ook vooral voor voldoende rust tijdens de zwangerschap. Dat is goed voor jou en je kindje. Natuurlijk is er genoeg te regelen en om je druk over te maken, maar kies daarnaast voor veel ontspanning. Je hoeft in deze periode niet te veel van jezelf te vragen, met name in het laatste trimester van je zwangerschap. Pak geen zware huishoudelijke taken meer op. Plof lekker vaak neer op de bank: lees een boek of kijk wat tv. Zo rust je lichaam goed uit. Ga ook op tijd naar bed toe, of blijf ’s ochtends wat langer liggen. En heb je behoefte aan een middagdutje tussendoor? Gewoon doen! Als de kleine er straks is, kom je immers weer veel minder toe aan slapen.

Het is prettig om je tijdens de zwangerschap alvast voor te bereiden op de bevalling en de eerste periode met je kindje. Zo ben je daar straks helemaal klaar voor!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *