Je tuin herinrichten? Hier 4 tips!

Tips tuin herinrichten

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om je tuin op te knappen? Een tuin herinrichten is de perfecte oplossing! In het begin lijkt het misschien veel werk, maar met een paar eenvoudige tips en trucs heb je binnen no-time een tuin waar je blij van wordt! Lees verder om vier tips te leren waarmee je de tuin van je dromen kunt creëren.

#1 Onderzoek je planten voordat je ze koopt

Doe voordat je iets koopt wat onderzoek naar de planten die het meest geschikt zijn voor jouw klimaat en grondsoort. Het kiezen van planten die te veel onderhoud vergen of niet overeenkomen met je omgeving is een verspilling van tijd en geld. Ook zijn er giftige tuinplanten voor kinderen en dieren. Bedenk bovendien wat voor soort uitstraling je wilt bereiken. Geef je de voorkeur aan onderhoudsarme planten of vaste planten? Een paar mooie onderhoudsarme planten zijn bijvoorbeeld lavendel, russian sage en yarrow.

#2 Begin met de basis

Tuinieren hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn; begin met de basis zoals bodemverbeteraar en mulch voordat je investeert in andere materialen zoals stenen of straatstenen. Overweeg om compost of mest aan je grond toe te voegen zodat die rijk en gezond is. Kwaliteitsgrond is essentieel voor gezonde planten – bespaar hier dus niet op! Als je je grond eenmaal hebt voorbereid, leg dan mulch rond je planten; dit helpt onkruid tegen te gaan en houdt ook het vocht langer in de grond dan wanneer het aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

#3 Voeg wat kleur toe

Het toevoegen van kleur aan je tuin kan er meteen meer leven en gezelligheid in brengen. Naast kleurrijke planten, kun je natuurlijk ook mooie tuinmeubelen kopen in jouw favoriete materialen zoals rotan of hout. Zo maak je je tuin – in combinatie met bloemen en planten – helemaal af. Een paar kleurrijke bloemen en planten zijn de gele roos, zonnebloem, vlinderstruik, violen, petunia’s, dahlia’s en hortensia’s.

#4 Investeer in buitenmeubilair

Ik heb het al eerder benoemd, maar buitenmeubilair is dé kers op de taart bij het ontwerpen van je eigen buiten oase – het voegt gezelligheid toe en geeft jouw familie en gasten een plek om te zitten en te ontspannen! Denk erover na om meubels te kopen die passen bij je bestaande stijl van inrichten en die gemaakt zijn van weerbestendigematerialen zodat ze buiten langer meegaan. Overweeg een paar accent kussens of plaids via Doabuy op stoelen of banken te leggen voor extra warmte tijdens koude avonden buiten. En wat dacht je van een hangmat, schommelbank, tuinverlichting, plantenrekken of een mooie bbq? Een paar mooie opties om je tuin helemaal zomer-proof te maken!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *