Business Chick | AVG en privacyverklaring

privacyverklaring AVG
Per 25 mei 2018 is de AVG wetgeving van kracht. Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt krijgt te maken met deze wetgeving. Ook ik! Je verzamelt immers al snel persoonsgegevens. In dit artikel vertel ik wat meer over AVG en mijn privacyverklaring.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

AVG is een afkorting voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hieruit blijkt al dat deze wetgeving er is ten behoefte van gegevensbescherming.

Iedere organisatie die gegevens verwerkt moet voldoen aan de regels van AVG. Meer over de inhoud, richtlijnen en regels van AVG vindt je op Autoriteitpersoonsgegevens.nl. Ook ik heb te maken met AVG! Je verzamelt immers al snel persoonsgegevens. Naam, e-mail en adres zijn namelijk ook persoonsgegevens!

Waarvoor dient een privacyverklaring?

Een van de belangrijkste bepalingen van AVG is dat het voor betrokkenen, de personen waarvan persoonsgegevens verwerkt worden, transparant moet zijn waarom en hoe gegevens verwerkt worden.

Hierom is het publiceren van een privacyverklaring belangrijk. In een privacyverklaring kunnen betrokkenen lezen waarom de organisatie persoonsgegevens verzamelt. Voor welke doeleinden worden deze gegevens verzameld? Tevens zorgt een duidelijke privacyverklaring voor transparantie naar de betrokkenen over hoe gegevens verwerkt worden.

Mijn privacyverklaring

Zoals gezegd verzamelt A lot like LOT. ook persoonsgegevens. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een reactie achterlaat op een artikel. Hiervoor dien je namelijk een naam en e-mailadres in te vullen.

Ook op AlotlikeLOT.nl vind je dus een privacyverklaring. In deze verklaring van A lot like LOT. kun je meer informatie terugvinden over hoe A lot like LOT. omgaat met jouw persoonsgegevens.

AVG-proof in 10 stappen!

Is jouw organisatie al AVG-proof? Deze regelgeving houd natuurlijk veel meer in dan een privacyverklaring! Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de inhoud betreffende deze regelgeving en hier óók aan te voldoen.

Het AVG-proof maken van jouw website kost nogal wat werk. Mocht je niet helemaal thuis zijn in deze regelgeving dan kan ondersteuning fijn zijn. AVGonline.nl begeleidt doe-het-zelvers. Dit doen zijn met een handig AVG 10 stappenplan, voorbeelddocumenten, eenvoudige invulformulieren en een workshop. Zo voldoe je binnen no-time aantoonbaar aan de privacywetgeving.

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *