8 mooie ronde banken in alle kleuren en maten

Ronde banken

Inspiratie opdoen voor een nieuwe bank? Kijk dan ook eens naar ronde banken. Dat is iets wat we tegenwoordig meer zien en waar ik persoonlijk enthousiast van word. Een bank met ronde vormen heeft een zachte uitstraling en neemt tegelijkertijd de rol van eyecatcher op zich.

8 mooie ronde banken in verschillende kleuren

Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden met ronde banken, heb ik 8 mooie exemplaren voor je verzameld. Je zal zien dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn qua kleur, materiaal, vorm en grootte. Er zijn dus banken rond voor elke woonkamer en woonstijl!

Al deze banken zijn trouwens ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vind je bank 3 helemaal geweldig maar past een andere kleur beter in huis, dan is dat dus een mogelijkheid!

1 Modulaire bouclé hoekbank Sofia (3-zits)
2 Modulair XL woonlandschap
3 Niervormige bank
4 Gatsby bank bouclé
5 Alba (4-zits)
6 Modulaire bouclé hoekbank Sofia (4-zits)
7 Sofia 4-zits
8 Modulaire bank met ronde vormen

Waarom is een ronde bank zo leuk?

Ronde banken, met hun vloeiende lijnen en zachte contouren, breken met de rechte lijnen en hoeken van je muren. Hierdoor zorgt een ronde bank voor een open, warme en uitnodigende sfeer in je woonkamer. Je creëert een heel andere uitstraling dan met andere banken. Er zijn verschillende soorten ronde banken:

  1. Bank die rond loopt
  2. Rechte bank met (afge)ronde vormen
  3. Ronde bank met ronde vormen
  4. Bank waar je aan twee kanten kan zitten (rugleuning in het midden)

Hoe zet je een ronde bank in je kamer?

  • Maak het het middelpunt: Zet je ronde bank in het midden van je kamer en laat alles eromheen draaien. Het wordt meteen het hart van de ruimte. Zeker als je een grote woonkamer hebt is een ronde bank de perfecte keuze. Deze kan de ruimte vullen en huiselijk aan laat voelen, terwijl tegelijkertijd de ruimte benadrukt wordt.
  • Speel met ruimte: Heb je een open kamer of een aparte hoek? Een ronde bank past bijna overal en breekt de ruimte op een speelse manier.
  • Mix en match: Combineer je ronde bank met rechte meubels voor een leuk contrast. Het maakt je interieur dynamisch en spannend.

Ronde bank stylen tips

Om je ronde bank nog leuker te maken, ga je aan de slag met styling. Denk bijvoorbeeld aan een paar kleurrijke kussens om de bank nog uitnodigender te maken. Afhankelijk van wat je mooi vindt, kies je voor een felle kleur bank of juist voor zachte tinten. Die laatste passen goed bij een modern, chique interieur met misschien wel een vleugje Japandi. Dat is een woonstijl waar zachte ronden vormen perfect bij passen. Met een paar mooie lampen bij de bank of een zacht vloerkleed maak je het hele plaatje compleet.

Half ronde bank voor als je minder plek hebt

Niet genoeg ruimte voor een hele ronde bank? Geen probleem! Een half ronde bank past perfect tegen de muur en geeft nog steeds die gezellige, ronde vibe. Het is de perfecte oplossing als je iets speciaals wilt maar niet te veel ruimte hebt.

Een ronde bank is meer dan gewoon een plek om te zitten. Het is een manier om je huis uniek en supergezellig te maken. Of je nu een boek leest, een film kijkt, of lekker bijkletst met vrienden, een ronde bank maakt elk moment speciaal. Dus waarom niet je woonkamer opfleuren met iets ronds? Je zult zien hoe het de hele sfeer in huis kan veranderen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *