Netflixtip: miniserie One Day

Netflix One Day serie review

Zet je schrap voor een emotionele achtbaan, want Netflix heeft weer een tranentrekker toegevoegd aan zijn aanbod. Op 8 februari verscheen de langverwachte miniserie “One Day” op het streamingplatform. Deze heeft de harten van kijkers wereldwijd veroverd. Als je nog niet bekend bent met het verhaal van “One Day”, dan is dit wat je moet weten.

Een hartverscheurend liefdesverhaal dat 20 jaar beslaat

“One Day” is oorspronkelijk een boek, een wereldwijde bestseller geschreven door David Nicholls. Het verhaal begint op 15 juli 1988, wanneer Emma en Dexter elkaar voor het eerst ontmoeten. Hoewel hun ontmoeting niet direct uitmondt in een romantische relatie, vormt het wel het begin van een diepe vriendschap. Het boek volgt vervolgens hun leven op de vijftiende van juli, elk jaar gedurende twintig jaar.

Gedurende de jaren groeit de spanning tussen Emma en Dexter, maar het lijkt altijd het verkeerde moment te zijn om hun liefde te uiten. Uiteindelijk slagen ze er wel in om samen te komen, maar niet zonder de nodige obstakels op hun pad. Het hartverscheurende verhaal van “One Day” strekt zich uit over twee decennia, waarbij de kijkers meegesleept worden in hun onvergetelijke reis.

Een wereldwijd succes, ook op TikTok

Het boek werd wereldwijd een sensatie en inspireerde de auteur om het om te zetten naar een filmscript, wat leidde tot de gelijknamige speelfilm in 2011. Nu, ruim tien jaar later, is de Netflix-miniserie “One Day” gelanceerd, met Ambika Mod en Leo Woodall in de hoofdrollen van Emma en Dexter. En geloof me: deze acteurs zijn waanzinnig!

De serie heeft niet alleen het hart van kijkers veroverd, maar heeft ook TikTok veroverd. Onder de hashtag #OneDay zijn er al honderdduizenden video’s geplaatst, waarbij vooral huilende vrouwen opvallen. Verklapt dat iets over de serie?

Wat ik vind van “One Day”

Sceptisch en met weinig verwachtingen begon ik aan “One Day”. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n liefhebber van romantische films en series. Het prachtige acteer- en filmwerk grepen me echter vanaf de eerste aflevering. Binnen twee dagen had ik alle veertien afleveringen verslonden, elk van ongeveer dertig minuten lang. Het is zeldzaam dat een serie me zo snel weet te boeien, maar “One Day” deed dat zonder twijfel. Het is een miniserie die je lang zal bijblijven.

Kortom, “One Day” is een absolute must-watch voor iedereen die houdt van een goed liefdesverhaal. Met zijn prachtige acteerwerk, meeslepende verhaallijn en onvergetelijke personages weet deze Netflix-miniserie kijkers over de hele wereld te betoveren. Dus pak je tissues en bereid je voor op een emotionele achtbaanrit terwijl je jezelf verliest in de betoverende wereld van “One Day”.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *