6 tips voor minder plastic in de badkamer

plasticvrij producten badkamer

In een wereld waar plastic vervuiling een steeds groter probleem wordt, is het belangrijk om onze impact op het milieu te verminderen. Een goede plek om te beginnen is je badkamer, waar plastic vaak in overvloed aanwezig is. Van tandpasta tot shampoo en van schoonmaakmiddelen tot skincareproducten: plastic verpakkingen zijn overal. Gelukkig zijn er veel manieren om plastic uit je badkamer te bannen door over te stappen op duurzame alternatieven. In dit artikel deel ik praktische tips en ideeën om je badkamer milieuvriendelijker te maken.

Stap over op natuurlijke, plasticvrije producten

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn vaak beter voor je huid en het milieu. Ze zijn namelijk vrij van synthetische stoffen en chemicaliën. Kies voor producten die geen plastic bevatten in hun verpakking en die gebruik maken van natuurlijke ingrediënten. Hier zijn enkele tips:

  • Solid Shampoo en Conditioner Bars: Deze bars zijn ideaal om plastic flessen te vervangen. Ze zijn geconcentreerd, waardoor je minder product nodig hebt en ze vaak verpakt zijn in gerecycled papier. Omdat deze producten niet vloeibaar zijn, zijn ze ook nog eens ideaal voor op reis!
  • Natuurlijke zeep: Vervang je vloeibare zeep door natuurlijke zeepblokken, die meestal verpakt zijn in papieren of kartonnen verpakkingen. Koop een leuk zeepschaaltje of roestvrijstaal opbergblik om je zeep te bewaren na gebruik.
  • Tandpasta tabletten: Tandpasta-tabletten zijn een uitstekende manier om plastic tubeverpakkingen te vermijden. Ze komen vaak in glazen potjes of kartonnen verpakking. Ze zijn zuinig in gebruik en vaak is water niet noodzakelijk. Dat scheelt een hoop plastic- en waterverbruik!

Vervang wegwerp items door duurzame alternatieven

Veel items die dagelijks gebruikt worden in de badkamer zijn wegwerp en worden vaak in plastic verpakkingen geleverd. Denk bijvoorbeeld aan wattenschijfjes voor het reinigen van je gezicht, tandenborstels en wattenstaafjes. Door over te stappen op duurzame alternatieven kun je veel plastic afval besparen.

  • Bamboe tandenborstels: Vervang je plastic tandenborstel door een tandenborstel met een bamboe handvat, dat biologisch afbreekbaar is.
  • Wasbare wattenschijfjes: In plaats van wegwerp wattenschijfjes kun je kiezen voor herbruikbare, wasbare wattenschijfjes van katoen of bamboe. Deze kun je bij de was in de wasmachine doen of met de hand uitwassen. Zo spaar je een hoop afval uit.
  • Bamboe Q-tips: Kies voor Q-tips met een bamboe stokje in plaats van plastic. Dat is beter voor het milieu!

Wil je na het lezen van dit artikel producten in jouw badkamer vervangen voor een duurzaam alternatief? Bij Zepig.nl vind je alles natuurlijk voor in je badkamer. Hier vind je fijne verzorgingsproducten voor haar, gezicht en lichaam die goed zijn voor het milieu én voor jou!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *