Besparen op je stookkosten? Gordijnen kunnen je helpen!

Besparen op je stookkosten met gordijnen

De energieprijzen zijn hoog waardoor het verlichten en verwarmen van je huis behoorlijk duur kan zijn. En toch is het al vroeg donker en wordt het steeds kouder, waardoor je juist de behoefte hebt om de verwarming aan te zetten. Ik snap dan ook dat je graag wil besparen op je stookkosten! Gelukkig kan dit makkelijk. Zo kunnen gordijnen je hierbij helpen! Lees verder en ga aan de slag met de tips om te besparen op energiekosten met isolerende raambekleding!

Besparen op je stookkosten

Er zijn genoeg redenen te bedenken om te willen besparen op je stookkosten. Zeker nu de energieprijzen de pan uit stijgen! Maar ook je verbruik terug willen schroeven in verband met duurzaamheid is een mooie reden, Gelukkig zijn er genoeg makkelijke manieren om wat te doen aan je energieverbruik.

Hoe kan je besparen op stookkosten? Het antwoord is: laagjes, laagjes en nog eens laagjes!

Laagjes om jezelf warm te houden

De belangrijkste reden waarom je de verwarming aanzet is waarschijnlijk om jezelf warm te houden, omdat de temperaturen dalen en je het daardoor koud krijgt. Besparen op de kosten begint dan ook bij jezelf: zoek naar andere manieren om jezelf warm te houden.

De beste manier om jezelf warm te houden is door jezelf warmer aan te kleden en gebruik te maken van laagjes. Zo kan je jouw kleding aanpassen naarmate de temperatuur daalt – of juist stijgt. Begin bijvoorbeeld met het dragen van een hemd onder je t-shirt en trek eventueel een dik vest aan. Als het echt koud wordt kun je je t-shirt inwisselen voor een warme trui met een shirt eronder. En in plaats van een panty kun je bijvoorbeeld een fijne thermolegging aantrekken om ook je benen warm te houden. Deze heeft een isolerende werking.

Zo helpt isolerende raambekleding bij het besparen op je kosten

Door extra laagjes aan te trekken kun je jezelf warm houden en houd je de kou op afstand. Dat werkt niet alleen voor jou zo, maar ook voor je woning!

In de zomer zorgen de ramen ervoor dat er veel warmte je huis binnen kan komen. Als de zon op het raam staat kan de temperatuur in huis razendsnel oplopen. In het najaar – en vooral in de winter – werkt het juist andersom. Dan komt er veel kou van de ramen af. Door de ‘regel van laagjes’ ook voor je huis te hanteren kan je de kou die binnenkomt beperken en daardoor dus besparen op je energierekening.

Dit doe je door isolerende raambekleding te plaatsen. Met gordijnen kun je de kou zo beter op afstand houden, en zorg je dat de warmte juist binnen blijft. In de zomer houd je dan juist de warmte buiten. Door met extra laagjes te werken isoleer je je woning nog beter. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vitrage met daaroverheen verduisterende gordijnen. Zo bespaar je op je energiekosten, maak je het gezellig in huis en behoud je met de lampen aan ook je privacy!

Een optimaal effect

Een optimaal effect op je energierekening met behulp van gordijnen bereik je door met een aantal punten rekening te houden. Zo is het juist niet handig om een gordijn voor de verwarming te hangen. Dan verlies je namelijk juist veel warmte. Je kan er in dat geval beter voor kiezen om gordijnen ter hoogte van de vensterbank te laten maken.

Daarnaast is het belangrijk om de gordijnen goed op maat te laten maken. Als ze te kort zijn zul je ook veel warmte verliezen aan je ramen en geef je juist de kou kans om je huis verder binnen te dringen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *