Travelstof kleding: onmisbaar voor je volgende reis

wat is travelstof kleding

Ben je op zoek naar lichtgewicht en ademende kleding, waar je je gemakkelijk in kunt bewegen én die ook nog eens lekker snel droogt? Dan heb ik dé tip voor je! Travelstof kleding is precies wat jij nodig hebt voor je volgende reis.

Wat is travelstof?

Travelstof, ook wel bekend als travel jersey, is een stof die is gemaakt van polyamide en elastaan. Door de mix van deze twee stoffen is kleding van travelstof rekbaar, ademend en kreukvrij. Natuurlijk is travelstof in verschillende diktes en kwaliteit. Een kwalitatieve travelstof heeft een stofverhouding van 80% polyamide en 20% elastaan, maar er zijn veel verschillende soorten waarbij de verhouding net iets anders ligt. 

Een travelstof outfit geeft je het comfortabele gevoel van een joggingbroek, maar toont door zijn eigenschappen nog steeds heel stijlvol. Zelfs na een lange vlucht of autorit stap je netjes en zonder kreukels uit. Perfecte kleding om mee te nemen op reis dus!

De voordelen van travelstof kleding

Als je eenmaal kleding van travelstof hebt gedragen, is de kans groot dat je helemaal om bent en je garderobe met nog meer van deze fijne items wilt aanvullen. Travelstof kleding heeft nu eenmaal flink wat voordelen:

  • Travelstof kleding is kreukvrij. Dat betekent dat je nooit meer hoeft strijken!
  • Het is een ademende stof. Je kunt je travelstof kleding bij alle weersomstandigheden dragen.
  • Travelstof is sneldrogend. Het komt al bijna droog uit de wasmachine, maar ook na een handwasje hang je het even uit en kan het zo de kast of je koffer weer in. Perfect als je je kleding even wilt opfrissen.
  • De stof is lichtgewicht, wat zorgt voor een comfortabel gevoel, maar ook voor meer ruimte in je koffer. 

Travelstof voor elke gelegenheid

Het fijne aan travelstof kleding is dat het comfortabel genoeg is voor een lange reis, maar ook netjes genoeg is voor elke gelegenheid. Een travelstof broek met een leuke top of een blazer kan prima voor een dag op kantoor en met een hoodie is diezelfde broek perfect voor een lekkere chilldag. Gelukkig voor alle liefhebbers worden er van travelstof heel veel verschillende kledingstukken gemaakt. Niet alleen broeken, shirts en tops, maar ook travelstof jurken en ook jumpsuits van travelstof zijn een goede optie om mee te combineren. Zo kun je voor elke gelegenheid genieten van comfortabele kleding zonder in te leveren op stijl.

Tips voor het kopen en onderhouden van travelstof kleding

Dat travelstof het perfecte materiaal is voor je dagelijkse kleding mag duidelijk zijn. Natuurlijk wil je ook zo lang mogelijk plezier hebben van je kleding en met deze tips gaat dat zeker lukken.

  • Koop kleding in de juiste maat. Hoewel travelstof rekbaar is, wil je niet dat het knelt of juist te ruim valt. Let bij travelstof kleding altijd goed op dat de stof wel meerekt, maar de naden niet eindeloos rekbaar zijn. Kleding in de juiste maat is dus echt wel belangrijk als je niet wilt dat de naden knappen. 
  • Voor langer plezier van je kleding kies je voor kledingstukken in neutrale kleuren die je goed kunt combineren met de rest van je garderobe. Hoewel travelstof in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar is, kun je het beste een aantal basic items aanschaffen waarmee je meerdere toffe outfits kunt maken. Dat is dan ook weer heel handig als je op reis bent.
  • Volg altijd goed de wasinstructies van je kleding op, want hoewel travelstof heel onderhoudsvriendelijk is, kun je de levensduur van je kledingstukken aanzienlijk verlengen door er goed mee om te gaan. Was het niet te heet, stop het niet in de droger en laat het gewoon aan de lucht drogen. Zo blijft je kleding het mooist!

Eindeloos combineren met travelstof

Je kunt dus wel zeggen dat travelstof kleding perfect is om mee te nemen op reis en stijlvol en veelzijdig genoeg is om dagelijks te dragen zonder op comfort in te leveren. Het feit dat je het goed kunt combineren met de rest van je garderobe zorgt ervoor dat je met minder kledingstukken, meer outfits kunt creëren. En omdat je het gemakkelijk even (met de hand) kunt wassen, hoef je daarom ook minder kleding mee te nemen in je koffer. Een echte win-winsituatie voor een korte trip of langere vakantie.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *