Huidveroudering tegengaan: 5 tips

Huidveroudering tips

Je ontkomt er helaas niet helemaal aan: hoe ouder je wordt, hoe meer doorleefd je huid er uit gaat zien. Gelukkig kun je wel veel doen om huidveroudering zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo blijf je huid er stralend en glanzend uitzien, ook door de jaren heen. Benieuwd naar onze tips?

Juiste ingrediënten

Wist je al dat er specifieke ingrediënten zijn waarmee je huidveroudering tegengaat? Wetenschappers zijn natuurlijk druk bezig om hier steeds meer informatie over te winnen. Vervolgens vind je de juiste ingrediënten terug in beauty producten. Een serum vitamine C heeft een krachtige werking en vermindert rimpels zichtbaar. Je huid krijgt weer een stralende uitstraling van. Poriën lijken kleiner en de huid voelt steviger aan. Niet alleen vitamine C heeft een effectieve werking. Ook hyaluronzuur is effectief in een product, om de huid te helpen vocht vast te houden. Dat maakt vervolgens ook weer dat de huid er frisser uitziet.

Kwalitatieve producten

Let er niet alleen op dat je de juiste ingrediënten gebruikt om huidveroudering tegen te gaan. Kies daarbij ook voor kwalitatieve producten. Denk aan producten met een bewezen werkzaam effect. Het is verder belangrijk dat er genoeg van de werkzame ingrediënten in een product moeten zitten, om effectief te zijn. Je kunt anti-aging producten eenvoudig toevoegen aan je skincare routine. Gebruik een anti rimpelcreme die je huid hydrateert, verstevigt en gladder maakt. Je vermindert er zichtbare lijntjes en rimpels mee. Een ideale combinatie: kies direct voor een crème met SPF erin, om je huid tegelijkertijd te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Die schadelijke stralen kunnen je huid snel ouder maken, waar we in het volgende punt verder op ingaan.

Minder zonlicht

Lekker buiten zitten, met de zon die op je bol schijnt. Heerlijk, vind je niet? En dat is het ook! Maar je moet wel weten dat zonlicht veel schade kan aanrichten op de huid. Hier wordt steeds meer over duidelijk. Je kunt dus wel in de zon zitten, maar bescherm je huid het hele jaar door. In alle seizoenen kun je zonnebrandcrème gebruiken, want ook als het bewolkt of koud is bereikt het zonlicht je huid nog altijd. Een dagcrème met SPF erin is een uitkomst, want dit kun je elke dag van het jaar gebruiken. Ook om je huid te hydrateren. Ga het liefst voor een hoge SPF, zoals SPF 30 of 50. Daarmee bescherm je je huid extra lang. Verder is het aan jou om ook vaak genoeg de schaduw op te zoeken. De hele dag in de felle zon? Verstandig is het niet. Allerlei problemen kunnen ontstaan, denk aan fijne lijntjes, diepe rimpels en pigmentvlekken. In een ernstiger geval ontstaat er huidkanker. Je huid beschermen tegen zonlicht is dus belangrijk om meerdere redenen.

Minder stress

Stress is funest voor je lichaam. En dit kan ook zo zijn voor je huid. Probeer daarom minder stress te hebben. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar je kunt wel gerichte tips toepassen in je dagelijkse leven. Houd bijvoorbeeld vaker je agenda vrij. Heb je altijd maar iets te doen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat? Dan kom je niet genoeg aan je rust toe. Plan vaker een avondje vrij voor jezelf, waarop niemand iets van je verwacht. Ook ademhalingsoefeningen of ontspanningsoefeningen kunnen helpen om weer tot jezelf te komen. Soms is een grotere verandering van je leven echter nodig, door bijvoorbeeld minder te gaan werken. Of door op een andere manier minder druk te voelen.

Goede levensstijl

Je huid blijft ook gezonder en steviger als je de juiste levensstijl hebt. Dat heeft sowieso meerdere voordelen, niet alleen voor je huid natuurlijk. Stress elimineren is een belangrijke eerste stap. Maar er is nog meer om aan te denken. Zorg zo goed mogelijk voor jezelf. Dit houdt in dat je gevarieerd eet, en zo alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Denk weer aan vitamine C, waar we het hierboven al over hebben. Drink genoeg water, of thee. Daarmee hydrateer je je hele lichaam, en dus ook je huid. Goed slapen heeft een positieve werking op de kwaliteit van je huid. En we weten tot slot allemaal wel: alcohol en tabak kun je beter links laten liggen.

Hoewel je huid sowieso verandert gedurende je leven, kun je veel doen om de schade te beperken. Zorg goed voor je huid, zowel van buitenaf als van binnenuit. Daar ben je jezelf je hele leven dankbaar voor!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *