Zelf limoncello maken in 5 eenvoudige stappen!

Zelf limoncello maken

Tijdens een zonovergoten dag is er niets lekkerder dan een fris drankje. Ijskoude limoncello is dé perfecte alcoholische drank voor zo’n dag. Het leukste is dat zelf limoncello maken helemaal niet zo moeilijk is! Ga aan de slag zodat jouw zelfgemaakte limoncello alvast koud staat óf plan limoncello maken als zomerse activiteit met vriendinnen.

Wat is limoncello?

Limoncello is een van oorsprong Italiaanse likeur, die je bij voorkeur (ijs)koud drinkt. Deze alcoholische drank is perfect voor een zomerse dag. De smaak is namelijk een combinatie van fris, zoet en zuur. Deze ijskoude combinatie is heerlijk verfrissend in de tijdens een warme dag!

Zelf limoncello maken

Zelf limoncello maken is helemaal niet moeilijk! Er zijn slechts een paar eenvoudige ingrediënten én wat geduld nodig. Het proces neemt namelijk wel wat tijd in beslag. Je bent ongeveer 20 minuten actief bezig met het maken van limoncello, maar het gehele proces neemt meer dan een maand in beslag. Ga dus alvast aan de slag zodat bij de volgende zonnige gelegenheid jouw homemade limoncello koud staat!

Ingrediënten homemade limoncello

Voor het maken van homemade limoncello heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Ga je limoncello maken naar het recept van Miljuschka? Dan gaat het om de volgende ingrediënten voor 3 flessen limoncello:

Verder heb je een dunschiller, grote weckpot en flessen nodig. De flessen zijn om de limoncello uiteindelijk in te bewaren!

Zelfgemaakte limoncello

Stappenplan zelfgemaakte limoncello

Het maken van limoncello is dus echt enorm eenvoudig! Het lastigste is het wachten, want geduld heb je wel echt nodig. Ontdek hoe je zelf limoncello maken kunt in slechts 5 eenvoudige stappen!

Stap 1: Na het wassen van de citroenen gebruik je een dunschiller om de gele schil van de citroen te schillen. Probeer zo min mogelijk wit mee te schillen.

Stap 2: Doe de gele schillen in een weckpot en voeg de alcohol toe. Sluit de weckpot goed af.

Stap 3: Zet de weckpot weg op een koele en donkere plek en laat hem daar 4 weken staan. Schud de weckpot tijdens deze periode meerdere keren per week goed door elkaar.

Stap 4: Na 4 weken is het tijd om het mineraalwater en de suiker aan de kook te brengen, tot de suikerkristallen volledig zijn opgelost. Laat dit vervolgens afkoelen.

Stap 5: Schenk de alcohol met citroenschillen door een zeef. Daarna giet je het suikerwater bij de alcohol en roer je dit goed door.

En dat was het! Jouw zelfgemaakte limoncello is klaar om verdeeld te worden over de flessen om vervolgens gekoeld te worden. Binnenkort drink je jouw homemade limoncello ijskoud!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *