Het Huis Uit | De betekenis van kasten, wat betekent een kast voor jou?

Kast, wat betekent een kast voor jou?

Eerder dit jaar heb ik de inrichting van mijn kamer omgegooid en heb ik nieuwe kasten aangeschaft. In dit artikel lees je meer over kasten en waarom het kiezen van een juiste kast zo belangrijk is.

Wat is een kast voor jou?

Een kast biedt extra opbergruimte, maar is tegelijk ook een toevoeging aan het interieur. Bij het kiezen van een kast komen dus verschillende aspecten kijken.

Voor mij is een kast ook een meubel dat zorgt voor rust in mijn hoofd. Lades en deuren waarachter ik allerlei items uit mijn leven kan opbergen. Het enige wat ik zie is een lade of een kastdeur, tenzij ikzelf besluit andere items tevoorschijn te halen. Voor fijn wonen is een kast die bij jou past dus een must!

Oriënteren op nieuwe kasten

In januari was het dus zover, na mijn eerste bezoek ooit aan de Hunkemöller Fabrieksverkoop Eindhoven had ik écht meer kastruimte nodig. Ik had wel een kledingkast, echter was deze erg klein.

Zoals dat gaat bij mij is het niet mogelijk om enkel een nieuwe kast te plaatsen. Mijn hele kamer moest worden omgegooid! Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe kledingkast heb ik verschillende modellen overwogen. Deze kasten vond ik erg mooi en praktisch en hierop heb ik besloten om voor een volledige kastenwand te gaan.

De kastenwand

Een kastenwand leek voor mij de beste optie. Hiermee ontstaat er in één keer veel meer extra opbergruimte in vergelijking met mijn eerdere kledingkast. Op deze manier kan ik ook mijn toekomstige aankopen kwijt in de kast en hoeft mijn kamer niet wéér verbouwd te worden.

Met héél veel geluk kon ik twee grote PAX-kasten overnemen van mijn ouders, die samen met spiegeldeuren mijn kastenwand vormen. Door het plaatsen van spiegeldeuren wordt natuurlijk licht versterkt. Natuurlijk licht in huis versterken zorgt ervoor dat de ruimte lichter wordt en groter lijkt.

Kasten – een praktische en stijlvolle keuze

Bij het oriënteren op een nieuwe kast en het uiteindelijk maken van een keuze is belangrijk om in je achterhoofd te houden wat een kast voor jou is. Ben je op zoek naar een praktische oplossing om je hobbymaterialen en het speelgoed van de kids uit het oog op te bergen? Of wil je een kast aanschaffen om de ruimte op te vullen en dient het voornamelijk als een stijlvolle toevoeging aan de kamer?

Zelf zocht ik ook nog naar een nieuwe oplossing voor het opbergen van mijn hobbymaterialen. Onder mijn bureau staat al langere tijd een ladekast, echter heeft deze vrij lage lades en passen er dus alleen platte dingen in. Uiteindelijk heb ik uit praktisch oogpunt gekozen voor een grotere ladekast waar veel spullen in opgeborgen kunnen worden! Het is een strakke kast en ik heb gekozen voor een witte kleur om mijn kamer licht te houden. Met een grote ronde spiegel boven de kast is het geheel een praktische maar stijlvolle toevoeging aan mijn kamer!

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

  1. kasten zijn hier heel belangrijk hahah, A om in op te bergen en B om de ruimte op te leuken, en dat geld voor ons dan meer voor de slaapkamers want in de huiskamer hebben wij geen kasten

  2. Wij hebben in ons huidige huis een zogenaamde ‘kastenkamer’ alleen de kasten moesten we zelf kopen of laten maken. We hebben gekozen voor het laatste. Een timmerman maakte het ‘binnenwerk’ en de schuifdeuren van melkglas kochten we op maat gemaakt bij Gamma. Geen spijt van gehad. Het staat zo mooi. En lekker veel ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *