3 x tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

tips kleine slaapkamer inrichten

Een kleine ruimte als slaapkamer? Dat hoeft geen probleem te zijn! Met deze handige tips haal jij het maximale uit je kleine slaapkamer, zodat deze groots aan zal voelen!

Kleine slaapkamer

Niet elke slaapkamer is even ruim. Soms is dat wat minder handig, maar probeer er het beste van te maken! Dat is vaak minder moeilijk dan je denkt en zo kun je het meeste uit je kleine slaapkamer halen. Ik weet zeker dat je met deze tips verder komt om er iets mooie, praktische en comfortabele slaapkamer van te maken!

Welk bed kies je?

Welk bed je moet kiezen voor in je kleine slaapkamer, is afhankelijk van het doel van de kamer en voor wie die is. Gaat het om een kamer die alleen gebruikt wordt om te slapen, zoals bijvoorbeeld een logeerkamer? Dan is het waarschijnlijk de beste keuze om te gaan voor een bed met veel opbergruimte eronder, zodat je daar nog andere spullen en bijvoorbeeld beddengoed kan opbergen. In een logeerkamer is een slaapbank ook nog een goede optie!

Als het de slaapkamer is van je kindje en er moet ook ruimte zijn om te spelen, of het is jouw studentenkamer en je moet ook flink studeren voor je opleiding, dan is het natuurlijk belangrijk dat daar ruimte voor overblijft. Het is dan het overwegen waard om voor een (half) hoogslaper te kiezen. ’s Avonds klim je naar boven om te slapen, en daardoor is er ruimte onder het bed om een bureau, lekkere stoel of zelfs bankje neer te zetten!

tips kleine slaapkamer inrichten

Ga de hoogte in!

Dat geldt niet alleen voor het bed, maar ook voor andere meubelen. Omdat de kamer al klein is wil je het vloeroppervlak zo ruim mogelijk laten. Het is natuurlijk wel zo handig als je er nog kan lopen, en door veel op de vloer te zetten gaat de kamer alleen maar kleiner ogen.

Ga dus de hoogte in! Met opbergmeubelen, zoals wandkasten, -planken en kubussen, waar je spullen in op kan bergen en ook wat leuke woondecoratie en persoonlijke items kan neerzetten om de kleine slaapkamer gezellig te maken!

Kleurenpalet voor kleine ruimtes

Ga je een kleine ruimte zoals een kleine slaapkamer inrichten? Gebruik dan lichte kleuren. Donkere kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte nóg kleiner lijkt. Kies voor een witte basis, lichte nude-tinten of pastelkleuren. Door het gebruik van deze lichte kleuren in een gebalanceerd kleurenpalet zal de slaapkamer rustig en ruimer ogen. Wel zo fijn!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *